|
צילום: דן פרץ
מיני סברינות חגיגיות
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכון להכנת עוגות מיני סברינות חגיגיות, במיוחד לראש השנה, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: תמצית וניל, חמאה, ביצים, קמח, שמרים, חלב.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 30 יחידות (תבניות מיני סברינה מסיליקון או מתכת)
מצרכים להכנת המתכון
1/3 כוס חלב 10 גרם שמרים טריים 1 כף סוכר 3/4 כוס קמח מנופה קורט מלח 1 ביצה מס' 2 1 כפית תמצית וניל איכותית 40 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושר
רכיבים לסירופ סוכר: 1.2 כוסות מים 3/4 כוס סוכר 1/8 כוס רום איכותי
אופן הכנת המתכון
(יום לפני ההגשה:)
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- בקערת מיקסר עם וו מלוש לערבב חלב ושמרים עד איחוד, להוסיף סוכר, קמח, ביצים, וניל, מלח ולערבב כדקה, להוסיף את החמאה/מרגרינה מומסת ולערבל כ-3 דקות עד יצירת בצק דביק ונוזלי מאוד.
- להשאיר בקערה המיקסר כ-15 דקות לתפוח. לאחר מכן לערבב על מהירות נמוכה להוציא אוויר.
- להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר מס' 8 או חור קטן ולזלף לתבניות סיליקון מיני סברינה או תבניות מתכת משומנות כ-3/4 מגובה התבנית.
- להתפיח כחצי שעה ו/או עד גובה התבנית.
- לאפות בתנור חם כ-10 עד 15 דקות עד שהסברינות חומות.
- לקרר לחלוטין ולשמור בכלי אטום במקפיא ל-24 שעות (אין לטבול את הסברינות באותו יום ייצור).
להכנת הציפוי:
- להרתיח את המים והסוכר לסירופ, להוסיף רום ולהתחיל לטבול את הסברינות עם הצד השטוח למטה, בחום נמוך רתיחה קטנה, כ-2 דקות מכל צד עד שהן סופגות ומשלשות את גדלן.
- להוציא לתבנית עם מסננת ולהשאיר כ-15 דקות להורדת נוזלים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|