מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מיני סברינות חגיגיותצילום: דן פרץ

מיני סברינות חגיגיות

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכון להכנת עוגות מיני סברינות חגיגיות, במיוחד לראש השנה, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: תמצית וניל, חמאה, ביצים, קמח, שמרים, חלב.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 30 יחידות (תבניות מיני סברינה מסיליקון או מתכת)

מצרכים להכנת המתכון

1/3 כוס חלב
10 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
3/4 כוס קמח מנופה
קורט מלח
1 ביצה מס' 2
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושר

רכיבים לסירופ סוכר:
1.2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1/8 כוס רום איכותי

אופן הכנת המתכון

(יום לפני ההגשה:)

  • לחמם תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  • בקערת מיקסר עם וו מלוש לערבב חלב ושמרים עד איחוד, להוסיף סוכר, קמח, ביצים, וניל, מלח ולערבב כדקה, להוסיף את החמאה/מרגרינה מומסת ולערבל כ-3 דקות עד יצירת בצק דביק ונוזלי מאוד.
  • להשאיר בקערה המיקסר כ-15 דקות לתפוח. לאחר מכן לערבב על מהירות נמוכה להוציא אוויר.
  • להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר מס' 8 או חור קטן ולזלף לתבניות סיליקון מיני סברינה או תבניות מתכת משומנות כ-3/4 מגובה התבנית.
  • להתפיח כחצי שעה ו/או עד גובה התבנית.
  • לאפות בתנור חם כ-10 עד 15 דקות עד שהסברינות חומות.
  • לקרר לחלוטין ולשמור בכלי אטום במקפיא ל-24 שעות (אין לטבול את הסברינות באותו יום ייצור).

להכנת הציפוי:

  • להרתיח את המים והסוכר לסירופ, להוסיף רום ולהתחיל לטבול את הסברינות עם הצד השטוח למטה, בחום נמוך רתיחה קטנה, כ-2 דקות מכל צד עד שהן סופגות ומשלשות את גדלן.
  • להוציא לתבנית עם מסננת ולהשאיר כ-15 דקות להורדת נוזלים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il