מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת סטריפ רימוניםצילום: דן פרץ

עוגת סטריפ רימונים

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכון לעוגת סטריפ רימונים: עוגה חגיגית ומיוחדת, בעלת שכבות אדומות לבנות עם הרבה שלבי הכנה, אך שווה את המאמץ. באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, ביצים, שוקולד לבן, גלוקוזה, מיץ רימונים, תפוזים, שקדים, תמצית וניל, רימון.

משך ההכנה: יומיים מראש
מספר מנות: 1 עוגת מוס בקוטר 26 או 2 סטריפים אנגלייש קייק

מצרכים להכנת המתכון

לגנאש שוקולד לבן:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן

לבשקוטי שקדים (סוג של טורט):
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
1 כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס קמח מנופה
1/2 כוס שקדים טחונים עם קליפה

למוס שוקולד לבן עם רימונים טריים:
1/2 כמות גנאש שוקולד לבן שהכנו אתמול קר
1 מיכל שמנת מתוקה קרה
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 רימון טרי

לג'ל רימונים:
1 כוס מיץ רימונים טריים
1/3 כוס מיץ תפוזים טריים
1/2 כוס סוכר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 כף גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות, אפשר גם בלי)

למוס פטל:
1 כוס מחית פטל
50 גרם שוקולד לבן מומס
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/5 כוס מים קרים
1 מיכל שמנת מתוקה קרה
2 חלבונים
1/4 כוס סוכר

אופן הכנת המתכון

גנאש שוקולד לבן (הכנה יומיים מראש):

  • להניח בקערה גדולה 200 גרם שוקולד לבן.
  • להרתיח 1 מיכל שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הלבן ולתוך הקערה לסגור הקערה בניילון נצמד ל-5 דקות, לטרוף היטב עד שהשוקולד והשמנת התאחדו ולשמור בקערה במקרר שוב עטוף בניילון הנצמד למינימום 15 שעות.

בשקוטי שקדים (הכנה של יום מראש):

  • לחמם תנור ל180 מעלות.
  • בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ-4 דקות עד יצירת קצף לבן ורך, להוסיף את הסוכר כעת ולהמשיך להקציף עוד כ-2 דקות עד קצף נוקשה.
  • לערבב את החלמונים, השמן והווניל ולשפוף לקערת המיקסר, להמשיך להקציף עוד כדקה.
  • לקפל את הקמח והשקדים הטחונים בהדרגה עם לקקן עד יצירת מסה אחידה ללא גושים.
  • למרוח את הטורט על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, בעזרת פלטה ליישר את המסה, יצא שתי תבניות תנור מזה. לאפות בתנור חם כ-12-10 דקות או עד שהבשקוטי מרגיש קפיצי ויבש למגע.
  • לקרר, ולקרוץ בעזרת רינג קוטר 26 שלושה עיגולים, או בעזרת סכין לחתוך שלושה מלבניים לכל  אנגלייש קייק בגודל התבנית.
  • להניח בתבנית עגולה / אנגלייש קייק שכבה 1 של בשקוטי ולגדר בעזרת שקף ( יש לרכוש בחנויות המתמחות בתחום ).

להכנת מוס שוקולד לבן עם רימונים טריים:

  • להוציא את גרגירי הרימון ולשמור בצד.
  • בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
  • בינתיים בקערת מיקסר עם מטרפה להקציף את מחתית מהגנאש ומיכל השמנת הנוסף במהירות בינונית כ-4 דקות עד היווצרות קרם גנאש מוקצף אוורירי (לא קשה כמו קצפת מתוקה).
  • לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, להוסיף 1/4 מן הגנאש המוקצף ולערבב היטב, להחזיר לקערת המיקסר (עדיף דרך מסננת קטנה) ולהקציף עוד כדקה ביחד.
  • לקפל את גרגירי הרימון, ולמזוג על שכבת הבישקוטי הראשונה. להקפיא לשעתיים.

להכנת ג'ל הרימונים:

  • בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
  • לחמם בסיר את מיץ הרימון, התפוזים, הסוכר והגלוקוזה, ולהמיס היטב את הסוכר.
  • לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם המסה בסיר היטב, לקרר כרבע שעה.
  • להוציא את העוגה מהמקפיא, להניח שכבה של בשקוטי מס 2 על המוס הקפוא, ולמזוג את הג'ל על הבישקוטי בזהירות, ולהקפיא כשעה.

להכנת מוס פטל:

  • בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
  • לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם מחית הפטל והשוקולד המומס, להכניס למיקרו לדקה נוספת לערבב היטב, לקרר מעט.
  • בינתיים בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ-3 דקות עד יצירת קצף לבן ורך, להוסיף את הסוכר כעת ולהמשיך להקציף עוד כ-2 דקות עד קצף נוקשה.
  • לקפל 1/3 מן המרנג עם מחית הפטל והג'לטין, ולהמשיך לקפל את השאר.
  • להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולקפל לשאר תערובת המוס.
  • להוציא את העוגה מן המקפיא, להניח שכבה שלישית של בשקוטי על הג'ל הקפוא, ולמזוג את מוס הפטל מעל, ליישר ולהקפיא לשעתיים. לפחות.

לקישוט: להקציף את שארית הגנאש לבן במיקסר עם המקצף לקצפת קשה ולשלף בעזרת שק זילוף וצנטר 10 חלק גבעות או חצאי עיגולים על העוגה ולהקפיא שוב.

טיפים:

  1. מומלץ להפשיר בין שעה לשעתיים לפני ההגשה.
  2. ניתן להוריד את כמות הג'לטין במידה ומכינים העוגה בפיירקס שקוף.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il