מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קדירת שוקי עוף ביין רימונים, דבש ותבליניםצילום: דניאל לילה

קדירת שוקי עוף ביין רימונים, דבש ותבלינים

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

קדירת שוקי עוף ביין רימונים, דבש ותבלינים ארומטים בבישול איטי:
באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: דבש, עלי דפנה, תימין, שום, כוכב אניס, קינמון, יין רימונים, שוקי עוף.

משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

20 יחידות שוקיי עוף נקיים
1 בקבוק יין רימונים
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
1 ענף רוזמרין
3 ענפי תימין
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
4 שיניי שום קצוצות
1 כפית מלח אטלנטי
 כוס דבש

אופן הכנת המתכון


  • מניחים את העופות בתבנית גדולה שטוחה.

  • יוצקים את היין ומוסיפים את התבלינים ומשרים. רצוי ללילה קודם.

  • מערבבים לפחות 3 פעמים ומכניסים לתנור, שחומם מראש ל 150 מעלות למשך כשעתיים וחצי מכוסה בנייר כסף לאחר הזמן הנקוב להסיר את הנייר לזגג עם נוזלי הבישול וצולים עוד כ 10 דק' בחום של 180 מעלות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il