מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חריימה קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאיצילום: דניאל לילה

חריימה קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאי

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: קציצות דגים
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכון לחריימה בסגנון אחר: קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: כורכום, כמון, פטרוזיליה, שום, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, עגבניות, משייה, ביצים, פירורי לחם.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לקציצות דגים:
500 גר' פילה דג ים (מוסר, בס, לברק, דניס)
1 בצל גדול
חצי צרור פטרוזיליה
2 פרוסות לחם טבול במים מסונן היטב טחון יחד עם הדג
1 גזר מגורר בפומפייה דקה
4 שיני שום
4 כפות פירורי לחם

לתיבול:
1 ביצה שלמה
מלח פלפל לפי טעם
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1/4 כפית משייה טחונה

לרוטב הקציצות:
4 עגבניות מגוררות בפומפייה
פלפל חריף
חצי ראש שום כתוש
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1כפית כורכום
1 כף כמון טחון
1 כפית סוכר
מלח + פלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן הכנת המתכון

לקציצות:

  • טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל, פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים.
  • מערבבים יחד עם הגזר המגורר בפומפייה ופירורי לחם.
  • בצלוחית נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי התיבול, מחברים לתערובת הדגים ומאחדים יחדיו.
  • יוצרים קציצה קטנה מטגנים במחבת יחד עם קצת שמן לטעום את הטעם.
  • משמנים ידיים בשמן ויוצרים כדורים קטנים של הקציצות מכדררים כ-15 שניות ולוחצים קלות.
  • מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ-7-10 דק'.
  • מטגנים את קציצות הדגים כ-2 דק' מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.

לרוטב:

  • מחממים שמן בסיר רחב.
  • מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון ומערבבים יחדיו.
  • מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-5 דק.
  • טועמים ומשלימים טעם במלח + פלפל + סוכר.
  • לאחר טיגון הקציצות מעבירים לרוטב לבישול כ-15 דק'.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il