|
צילום: דניאל לילה
חריימה קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאי
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: קציצות דגים
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכון לחריימה בסגנון אחר: קציצות דג ים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
מרכיבים עיקריים: כורכום, כמון, פטרוזיליה, שום, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, עגבניות, משייה, ביצים, פירורי לחם.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לקציצות דגים: 500 גר' פילה דג ים (מוסר, בס, לברק, דניס) 1 בצל גדול חצי צרור פטרוזיליה 2 פרוסות לחם טבול במים מסונן היטב טחון יחד עם הדג 1 גזר מגורר בפומפייה דקה 4 שיני שום 4 כפות פירורי לחם
לתיבול: 1 ביצה שלמה מלח פלפל לפי טעם 1 כפית פפריקה 1 כפית כמון 1/4 כפית משייה טחונה
לרוטב הקציצות: 4 עגבניות מגוררות בפומפייה פלפל חריף חצי ראש שום כתוש 3/4 כוס שמן 2 כוסות מים 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק 4 כפות רסק עגבניות 2 כפות פפריקה מתוקה 1כפית כורכום 1 כף כמון טחון 1 כפית סוכר מלח + פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן הכנת המתכון
לקציצות:
- טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל, פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים.
- מערבבים יחד עם הגזר המגורר בפומפייה ופירורי לחם.
- בצלוחית נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי התיבול, מחברים לתערובת הדגים ומאחדים יחדיו.
- יוצרים קציצה קטנה מטגנים במחבת יחד עם קצת שמן לטעום את הטעם.
- משמנים ידיים בשמן ויוצרים כדורים קטנים של הקציצות מכדררים כ-15 שניות ולוחצים קלות.
- מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ-7-10 דק'.
- מטגנים את קציצות הדגים כ-2 דק' מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.
לרוטב:
- מחממים שמן בסיר רחב.
- מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון ומערבבים יחדיו.
- מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-5 דק.
- טועמים ומשלימים טעם במלח + פלפל + סוכר.
- לאחר טיגון הקציצות מעבירים לרוטב לבישול כ-15 דק'.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|