|
צילום: דניאל לילה
עוגת תפוחים הפוכה
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה מוגשת עם גלידה מבושמת בלוונדר, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
מרכיבים עיקריים: אבקת אפייה, שקדים, תמצית וניל, ביצים, קמח, תפוחי עץ.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לתפוחים: 3/4 כוס סוכר + 2 כפות 6 כפות מים 3 תפוחי עץ גרנט סמיט חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ
לעוגה: 1.25 כוסות קמח 2 כפות אבקת אפיה 4 כפות שקדים טחונים דק 175 גר' חמאה/מרגרינה 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל טהורה 4 ביצים טרופות
אופן הכנת המתכון
לשכבת התפוחים:
- שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני כבד על אש נמוכה.
- מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.
- את לאש בינונית ומביאים את הסירופ לרתיחה.
- מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום. מניעים את הסיר פעם-פעמיים להשחמה אחידה (מבשלים תוך השגחה, כדי שהקרמל לא יישרף).
- כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית. מצננים מעט. מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.
לעוגה:
- מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את השקדים.
- בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
- תוך כדי הוספת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת.
- לבסוף מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.
- אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות מניחים נייר אלומיניום חופשי למניעת השחמת יתר. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|