מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצלצילום: דניאל לילה

טריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11

מתכןו לטריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: בצל, ברנדי, ביצים, תפוחי אדמה, בצל סגול, יין אדום, חומץ בלסמי, ציפורן, קינמון, כבד עוף.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

לכבדים:
1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-לא לשטוף
שמן זית
מלח אטלנטי + פלפל שחור גרוס + מלח
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים
מעט עלי תימין
3 בצלים
מעט ברנדי/קוניאק

לריבת בצל:
4 בצלים סגולים פרוסים
שמן רגיל
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כוסות יין אדום
מלח ,פלפל
מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן

אופן הכנת המתכון

לריבת בצל:

  • במחבת כבדה מחממים שמן רגיל ומשחמים את פרוסות הבצל.
  • מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממסים קלות.
  • מוסיפים את הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל, קינמון.
  • מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.

לכבדים:

  • מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ 7 דק'.
  • מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים יפה מאד- לא הזהבה.
  • מוציאים מהמחבת מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף (יש להיזהר כי הכבדים עשירים בנוזלים ונוטים ל"התפוצץ" אבל לא לכסות יש אפשרות להשתמש במכה מחורר למניעת התזות).
  • משחימים את הכבדים כ 2-3 דק' מכל צד ללא תיבול, לחיצה עם האצבע תעיד על דרגת הכבדים-כבדים רצוי בדרגה M.
  • מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי + מלח רגיל + פלפל + תימין + קוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.
  • במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל .
  • מערבבים היטב ומשלימים תיבול.

הרכבה:

  • בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים.
  • שכבת ריבת בצל ושוב כבדים לקפל דפנות של ניילון נצמד להדק היטב להניח  משקולת איזה קופסת שימורים למשך לילה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il