|
צילום: שי אפגין
פנקוטה בשילוב דבש
מאת: yaffapr, קטגוריה: פנה קוטה
פורסם בתאריך: 23.09.11
מתכון להכנת פנקוטה בשילוב דבש, באדיבות השף ברק חורש ממחלבות טרה.
מרכיבים עיקריים: תמצית וניל, דבש, סילאן, שמנת מתוקה.
משך ההכנה:
מספר מנות: 6 מנות אישיות
מצרכים להכנת המתכון
1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 38% של טרה 14 גרם ג'לטין (1 שקית) חצי כוס סוכר 2 פקקים תמצית ווניל רבע כוס חלב 3% של טרה 7 כפות דבש/ סילן תבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני)
אופן הכנת המתכון
- ממיסים את הג'לטין בחלב.
- שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים.
- מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
- מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי.
- מוזגים על הדבש את הפנקוטה.
- מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה.
- הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים.
המלצת השף:
- ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים.
- להגיש את המנה לצד פרי טרי.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|