מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פנקוטה בשילוב דבשצילום: שי אפגין

פנקוטה בשילוב דבש

מאת: yaffapr, קטגוריה: פנה קוטה
פורסם בתאריך: 23.09.11

מתכון להכנת פנקוטה בשילוב דבש, באדיבות השף ברק חורש ממחלבות טרה.

מרכיבים עיקריים: תמצית וניל, דבש, סילאן, שמנת מתוקה.

משך ההכנה:
מספר מנות: 6 מנות אישיות

מצרכים להכנת המתכון

1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 38% של טרה
14 גרם ג'לטין (1 שקית)
חצי כוס סוכר
2 פקקים תמצית ווניל
רבע כוס חלב 3% של טרה
7 כפות דבש/ סילן
תבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני)

אופן הכנת המתכון

  1. ממיסים את הג'לטין בחלב.
  2. שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים.
  3. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
  4. מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי.
  5. מוזגים על הדבש את הפנקוטה.
  6. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה.
  7. הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים.

המלצת השף:

  1. ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים.
  2. להגיש את המנה לצד פרי טרי.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il