מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה תאנים טריות עם רוזמריןצילום: אנטולי מיכאלו

מאפה תאנים טריות עם רוזמרין

מאת: פיליס גלזר, קטגוריה: מאפים
פורסם בתאריך: 23.09.11

מאפה תאנים טריות עם רוזמרין, גלזר מתוך הספר אפיה בריאה בקלי קלות / בהוצאת קוראים. קינוח אידיאלי להכנה מראש!

מרכיבים עיקריים: דבש, תאנים, לימון, תמצית וניל, רוזמרין, חמאה, קמח, קמח תירס.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לקלתית:
1/2 1 כוסות קמח 70% מלא או קמח כוסמין לבן
1/2 כוס קמח תירס
2 כפות סוכר קנים
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות גדולות רוזמרין טרי, קצוץ דק
5-4 כפות מים קרים מאוד או מי קרח

למלית:
500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 9%
2 כפות דבש
3/4 כפית תמצית וניל טהור
1/2 1 כפיות קליפת לימון מגוררת
קורט (כ-1/8 כפית) מלח
1 סלסלה (כ-350 גרם) תאנים טריות קטנות, בשלות אך מוצקות

לרוטב:
3-2 כפות ריבת פטל או תות שדה ללא תוספת סוכר
1 כף דבש תבנית טארט עם שוליים ותחתית מתפרקת בגודל 21 X 29 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ

אופן הכנת המתכון

קינוח אידיאלי להכנה מראש: את הקלתית אפשר לאפות עד שלושה ימים מראש ולשמור עטופה בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. את קרם  הגבינה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. מרכיבים את העוגה שעה-שעתיים לפני ההגשה. 

  1. מתחילים בהכנת המלית יום קודם או לפחות 4 שעות לפני ההכנה: מניחים מעל קערה מסננת רשת ומרפדים אותה בחיתול בד (אפשר גם 5-4 שכבות בד גזה). יוצקים במרכז הבד את הגבינה וסוגרים את החיתול היטב עם גומייה עבה (אפשר גם לתלות אותו ככה מהברז, שיטפטף לכיור במקום לקערה). מדי פעם לוחצים קלות על החיתול כדי לעזור לנוזלים לצאת. הגבינה מוכנה כשהיא יציבה ויבשה.
  2. בינתיים מכינים את הקלתית: במעבד מזון, מעבדים בפולסים את הקמח, קמח התירס, הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה והרוזמרין ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים (מדי פעם עוצרים את המכשיר ומנקים עם מרית את הדפנות). מוסיפים את המים וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצר כדור בצק אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד 1-1/2 כף מים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מקמחים מעט את האצבעות ומעבירים את הבצק לתבנית. משטחים את הבצק בתבנית כך שיכסה באופן שווה את התחתית והדפנות. מסירים עם מערוך את שאריות הבצק אחיד ומהדקים את הבצק היטב לשוליים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות. מוציאים מהמקרר ואופים במדף האמצעי בתנור החם כ-25 דקות, עד שמרכז הקלתית והדפנות זהובים. מוציאים ומצננים על רשת.
  4. מעבירים את הגבינה מהחיתול לקערה נקייה. מוסיפים את הדבש, תמצית הווניל, קליפת הלימון והמלח. מערבבים היטב עם כף עץ ויוצקים באופן אחיד על הקלתית. משטחים עם מרית לגובה אחיד (הקלתית עשויה להישבר קצת, לא נורא). 
  5. חותכים את התאנים לרבעים (אם התאנים גדולות, חוצים אותן לאורך). מניחים בצורה דקורטיבית על קרם הגבינה (ראו תמונה).
  6. מכינים את הרוטב: בסיר קטן, מחממים את הריבה והדבש על אש קטנה, רק עד שהתערובת נוזלית. מסירים מהאש. מברישים קלות ברוטב את התאנים או מטפטפים אותו על העוגה באופן אחיד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il