|
פילה אמנון בנוסח מכבסות הישוב כרכור
מאת: eyalerez, קטגוריה: אמנון
פורסם בתאריך: 12.10.11
פילה אמנון מתובל בעדינות, בירקות ארומטיים. קל מאוד להכנה - טעים מאוד לאכילה, ודל קלוריות ממש!
מרכיבים עיקריים: עגבניות, בצל, שום, פטרוזיליה, שמן זית.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5
מצרכים להכנת המתכון
2 בצלים 2 עגבניות 5 שיני שום מעט מלח ופלפל גרוס חופן פטרוזילה טריה קצוצה דק תבלין לדג (של "תבליני מיימון" מצויין!) כף שמן זית 3 כפות שמנת לבישול - אפשר צמיחת באחוז שומן נמוך יחסית (כ-10%) 5 חתיכות פילה אמנון קפוא (תוצרת סין. מצויין. יש להשיג בחנות הסופרמרקט של "יינות ביתן" החדשה בכניסה לחדרה מזרח) מחבת (עדיף קרמיקה - לא נדבק כלום!), אש חזקה - סטייל ווק
אופן הכנת המתכון
- מפשירים את חתיכות הפילה של הדג, שוטפים ומייבשים.
- פורסים לפרוסות הכי דקיקות שאפשר את העגבניות ולטבעות דקיקות ועדינות את הבצלים. את שיני השום פורסים לפרוסות דקות.
- מטגנים בשמן הזית על אש חזקה - ראשון את הבצל, כשהוא נהיה שקוף (עדיין לא זהוב)מוסיפים את פרוסות העגבניות.
- כשהעגבניות הופכות לרכות (וקצת כתומות) מוסיפים את הדגים. חובה שיהיה לכל אחד מהם מגע עם המחבת.
- את הירקות מרכזים לרווחים שביניהם.
- בוזקים ממעל פלפל גרוס, מלח ותבלין דג.
- אחרי כ 3-4 דקות, כשהדג קצת "נתפס" (משחים או מתחיל להפיץ ניחוח צלוי) - הופכים. מערבבים את הירקות שוב ברווחים שבין נתחי הדג, מוסיפים את פרוסות השום והפטרוזיליה (בפיזור אחיד מלמעלה) ועל כל זה יוצקים את השמנת.
- אחרי כ 3-4 דקות (כשהשמנת רתחה ו"נצבעה" בצבעי התבלין (צהוב - כתום) - מקטינים אש, מכסים את המחבת במכסה ומניחים להתבשל עוד כ 5 דקות (עד שהדג יהיה Well Done).
- בינתיים מכינים את מצע :על כל צלחת של סועד כמה כפות אורז לבן מוכן, חם, שהומלח בבישולו ומונח משוטח בשכבה אחת בעובי כ 2 ס"מ על הצלחת.
- כשהדג מוכן - מגישים לכל סועד חתיכת דג אחת (אם התפרקה - לא נורא!) עם כף רוטב (של הירקות, התבלינים ושמן הזית) על האורז.אוכלים חם עם סלט ירקות עסיסי על יד זה. אנחנו התלקקנו!בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|