מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלי כתף ביין

מאת: שף דויד בן אבו, קטגוריה: צלי
פורסם בתאריך: 27.04.10

מתכון להכנת נתח צלי כתף ביין, טימין, חרדל ודבש. ואוו תנסו ותראו כמה שזה טעים!

מרכיבים עיקריים: .

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 8

מצרכים להכנת המתכון

נתח כתף בקר במשקל 1.5-2 ק"ג
10 שיני שום קלופות ושלמות
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
כף עלי טימין
פלפל שחור טחון טרי
מלח
מעט שמן לטיגון
6 בצלים קטנים שלמים
2 גזרים חתוכים גס
2 כוסות יין אדום

אופן הכנת המתכון

יוצרים בנתח הבשר חריצים קטנים, באמצעות סכין.

מכניסים לתוכם 5 מתוך עשרת שיני השום. מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הטימין והפלפל השחור ומורחים היטב על הנתח מכל צדדיו.

 מכסים בניילון ושומרים במקרר 24 שעות כדי שהנתח יספוג את כל הטעמים (לפחות 6 שעות). מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את הנתח על להבה גבוהה.

לאחר מכן מעבירים אותו לתבנית צלייה עמוקה.במחבת אחרת מחממים מעט שמן וכשהוא חם, מטגנים את יתר שיני השום, הבצל והגזר עד שהם מזהיבים. ולאחר מכן ממליחים ומוסיפים יין. את תכולת המחבת יוצקים על הבשר שבתבנית. מחממים תנור לחום בינוני ואופים את הכתף כשעתיים כשהוא מכוסה, עד שהנתח רך. לקראת סוף התהליך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך. מוציאים את הבשר ונותנים לו לעמוד כ-20 דקות  לפני ההגשה.

פורסים ומגישים.

מומלץ להגיש עים תפוחי אדמה בגריל, אורז או פירה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il