מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריבת אתרוגיםצילום: בתיה דורון

ריבת אתרוגים

מאת: בתיה דורון, קטגוריה: ריבות
פורסם בתאריך: 12.11.11

מתכון להכנת ריבת אתרוגים ביתית, עם קינמון ומיץ לימון.

מרכיבים עיקריים: אתרוגים, סוכר, קינמון, לימון.

משך ההכנה: עד 4 ימים
מספר מנות: כ-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6-7 אתרוגים יפים
5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
מעט קינמון לטעם – מי שלא אוהב את הטעם יכול לוותר

אופן הכנת המתכון

  1. לחצות את האתרוגים ולהשרות בקערה עם מים
  2. במשך שלושה ימים להחליף את המים פעמיים ביום
  3. ביום הרביעי, לקחת את האתרוגים, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות
  4. להכניס לסיר מתאים, לכסות במים
  5. להביא לרתיחה, לשפוך את המים, לחזור על הפעולה 3 פעמים
  6. בפעם הרביעית, להחזיר לסיר, לכסות במים, להרתיח
  7. כשרותח, להנמיך את האש, לשפוך מעל את הסוכר, לערבב כל הזמן ולבשל עד לקבלת מרקם סמיך
  8. להוסיף את הקינמון, להמשיך לבשל עוד 10 דקות, לכבות ולקרר
  9. להכניס לצנצנת מתאימה ולשמור בקירור

המתכון מופיע בבלוג שלי - מוזמנים להציץ: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2182391&r=1

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il