|
צילום: בתיה דורון
ריבת אתרוגים
מאת: בתיה דורון, קטגוריה: ריבות
פורסם בתאריך: 12.11.11
מתכון להכנת ריבת אתרוגים ביתית, עם קינמון ומיץ לימון.
מרכיבים עיקריים: אתרוגים, סוכר, קינמון, לימון.
משך ההכנה: עד 4 ימים
מספר מנות: כ-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
6-7 אתרוגים יפים 5 כוסות סוכר מיץ מלימון אחד מעט קינמון לטעם – מי שלא אוהב את הטעם יכול לוותר
אופן הכנת המתכון
-
לחצות את האתרוגים ולהשרות בקערה עם מים
-
במשך שלושה ימים להחליף את המים פעמיים ביום
-
ביום הרביעי, לקחת את האתרוגים, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות
-
להכניס לסיר מתאים, לכסות במים
-
להביא לרתיחה, לשפוך את המים, לחזור על הפעולה 3 פעמים
-
בפעם הרביעית, להחזיר לסיר, לכסות במים, להרתיח
-
כשרותח, להנמיך את האש, לשפוך מעל את הסוכר, לערבב כל הזמן ולבשל עד לקבלת מרקם סמיך
-
להוסיף את הקינמון, להמשיך לבשל עוד 10 דקות, לכבות ולקרר
-
להכניס לצנצנת מתאימה ולשמור בקירור
המתכון מופיע בבלוג שלי - מוזמנים להציץ: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2182391&r=1
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|