מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עגבניות טריות ושעועיתצילום: יהודה סלומון

מרק עגבניות טריות ושעועית

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרק עגבניות
פורסם בתאריך: 12.11.11

מתכון להכנת מרק עגבניות טריות ושעועית, מתוך הספר בקלי קלות מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.

מרכיבים עיקריים: קורנפלור, פפריקה מתוקה, שעועית לבנה, כוסברה, שום, רסק עגבניות, שמן זית, עגבניות תמר, בצל.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג עגבניות תמר, או ¼1 ק"ג עגבניות אשכול אדומות
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
1 ליטר מרק צח (אפשר מאבקה)
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
400 גרם שעועית לבנה קפואה
כוסברה קצוצה לעיטור

אופן הכנת המתכון

את המרק הזה כדאי להכין מעגבניות תמר - עגבניות מוארכות ובשרניות שמתאימות במיוחד לבישול. אם אין, משתמשים בעגבניות אשכול אדומות. השימוש בשעועית קפואה הופך את ההכנה לפשוטה ומהירה.

  1. רוחצים את העגבניות וקולפים. כדי שהקליפה תרד בקלות, יש לחלוט את העגבניות במים רותחים - עושים חתך דמוי צלב בקליפה בתחתית כל עגבנייה. שמים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים עליהן הרבה מים רותחים. משהים דקה ושופכים את המים. מסירים את הקליפה במשיכה. עגבניות תמר קוצצים לחתיכות גדולות, עגבניות אשכול חוצים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים עגבניות, מרק, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.
  3. בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות המים ובוחשים לתוך המרק. מוסיפים את השעועית ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. יוצקים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il