מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק בטטות ויין לבןצילום: יהודה סלומון

מרק בטטות ויין לבן

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 12.11.11

מתכון להכנת מרק בטטות ויין לבן, מתוך הספר בקלי קלות מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.

מרכיבים עיקריים: בטטה, שום, בצל, פיסטוקים, יין לבן, פלפל אדום.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם בטטות קלופות (משקל אחרי הקילוף)
2 פלפלים אדומים קלויים קלופים (ביתיים או משומרים בצנצנת)
1 בצל גדול, קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
¼1 כוסות יין לבן יבש
5 כוסות מרק צח (ביתי או מאבקה)
מלח ופלפל לבן
רוטב טבסקו לפי הטעם
פיסטוקים קלויים וקצוצים לעיטור

אופן הכנת המתכון

מרק זה מצרף שניים מן הדברים האהובים עלי ביותר: בטטות ופלפלים קלויים. עיטור הפיסטוקים מוסיף פריכות וצבע. אפשר להמיר את הפיסטוקים בגרעיני חמנייה או דלעת, קלויים וקצוצים.

  1. חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ושמים בסיר. שומרים בצד חצי פלפל וקוצצים את השאר (מסלקים את כל הגרעינים שנשארו בפנים). מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר יחד עם בצל, שום, יין ומרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
  2. מוציאים את הירקות מהנוזלים בכף מחוררת ומעבירים למעבד מזון או לממחה. מוסיפים מעט מהנוזלים ומרסקים למחית חלקה.
  3. מסננים את נוזלי המרק לקערה. שוטפים את הסיר ומחזירים לתוכו את המרק ואת מחית הבטטה. טועמים ומתבלים במלח, בפלפל ובטבסקו. מערבבים ומחממים היטב.
  4. חותכים את חצי הפלפל השמור לרצועות דקיקות. מחלקים את המרק לצלחות הגשה ומעטרים כל מנה ברצועות פלפל ובמעט פיסטוקים קצוצים. מגישים חם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il