מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סופגניות בזיליקום ופסטוצילום: יעל אילן

סופגניות בזיליקום ופסטו

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 19.11.11

מתכון לסופגניות בזיליקום ופסטו, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: חלב, טימין, אורגנו, ביצים, פרג, בזיליקום, קמח, שמרים, פסטו, ויסקי, ברנדי, חמאה, גבינה בולגרית.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 35-40 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית פרג שלם
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
35 גרם בזיליקום טרי קצוץ גס
1 כפית פסטו איכותי
2 כפות ויסקי/ברנדי
10 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר
15 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

רכיבים לציפוי:
500 גבינה בולגרית למריחה 10% של גד
מעט פסטו ובזיליקום טרי לקישוט

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים,תבלינים יבשים, בזיליקום, פסטו והאלכוהול.
  • מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. 
  • כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים  עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
  • במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
  • את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • מעבירים את הגבינה לשק זילוף.
  • מחוררים את הסופגניה, וממלאים בנדיבות, עם כפית מקשטים במעט פסטו כל סופגניות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il