מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סופגניות גבינה ופירוריםצילום: יעל אילן

סופגניות גבינה ופירורים

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 19.11.11

מתכון לסופגניות גבינה ופירורים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: גבינת פרסקה, גבינה לבנה, לימון, וניל, חמאה, ברנדי, ויסקי, תמצית וניל, שמרים, חלב, קמח, ביצים.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 35-40 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50  גרם שמרים טריים (קובייה של שמרים)
1/2 כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת תפוז או לימון
2 כפות ויסקי/ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר
10 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

רכיבים לציפוי (כדאי להכין בזמן שהסופגניות תופחות):
250 גרם גבינת פרסקה של מחלבות גד
250 גבינה לבנה 9% של מחלבות גד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית גרידת לימון
1/4 מקל וניל (מגרדים את משחת הווניל מפנים המקל)
100 גרם פירורי עוגיות חמאה פריכות

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים,תמצית וניל גרידת התפוז/לימון והאלכוהול.
  • מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קובייה אחר קובייה.  כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, כמו כדור פינג פונג ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן כשעה וחצי.
  • במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. חימום השמן על אש גבוהה וכשמגיע לרתיחה להוריד לאש נמוכה. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
  • את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • בקערה מניחים את המסקרפונה, סוכר, גרידת תפוז או הלימון,תמצית הווניל ווניל ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל"קרמי".
  • מכניסים את הציפוי גבינה לשק זילוף, מחוררים את הסופגנייה וממלאים בנדיבות, מזלפים כיפה של גבינה למעלה ומפזרים פירורי עוגיות בנדיבות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il