מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מוס שוקולד בשני צבעים

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 22.11.11

מתכון להכנת מוס שוקולד בשני צבעים - קינוח המורכב ממוס בשני צבעים: מוס שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן.

מרכיבים עיקריים: שוקלד מריר, שוקולד לבן, אבקת קקאו, חמאה, ביצים, ליקר תפוזים.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 12-14 מנות

מצרכים להכנת המתכון

למוס כהה:
100 גרם שוקולד מריר מומס
80 גרם חמאה מלוחה רכה
3 ביצים מופרדות
3 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
1 כף סוכר
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

למוס לבן:
200 גרם שוקולד לבן מומס
1 שקית (14 גרם) ג'לטין מומס במעט שמנת חמה
3 חלמונים
1 כף סוכר
1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) קצפת ריצ'
3 כפות ליקר תפוזים, גרנד מרינייה

אופן הכנת המתכון

  1. להכנת המוס הכהה: מערבבים את השוקולד המריר המומס עם החמאה, החלמונים ואבקת הקקאו.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  3. בקערה נפרדת מקציפים קצפת ריצ' (אפשר את כל הכמות הדרושה להכנת המתכון).
  4. מקפלים את תערובת השוקולד עם הקצף והקצפת לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים לטבעות מתכת מרופדות בשקף, מונחות על צלחת, לכוסות קטנות או לגביעים, עד חצי הגובה. מצננים כשעה במקרר לפני שמכינים את המוס הלבן.
  5. להכנת המוס הלבן, מערבבים את השוקולד המומס עם הג'לטין המומס.
  6. טורפים את החלמונים עם הסוכר ומערבבים עם תערובת השוקולד.
  7. מקציפים קצפת ריצ' ומקפלים עם תערובת השוקולד ועם הליקר. שוטחים על המוס הכהה. שומרים במקרר או במקפיא. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה.
  8. מתאים להגיש עם קולי פירות - פירות טריים מרוסקים, כמו תות, פטל או מנגו.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר שלנו: www.richs.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il