מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת בטטה ופטריות

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: פשטידת בטטה
פורסם בתאריך: 22.11.11

מתכון להכנת פשטידת בטטה על בסיס בצק פריך במילוי בטטות ופטריות שמפיניון.

מרכיבים עיקריים: בטטה, פטריות שמפיניון, ביצים, קמח תפוחי אדמה, חמאה, שמן זית, אגוז מוסקט.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
100 גרם חמאה
1 כוס (140 גרם) קמח
3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
0.5 כפית מלח
1 חלמון
1.5כפות מים

למלית:
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון
1 כף שמן זית
2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
1.5 מיכלים (375 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
4 ביצים
0.25 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

  1. לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  2. למלית: בסיר בינוני מרתיחים 1/2 ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את קוביות הבטטה כ 5- דקות עד שמתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות כ-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט ומעט פלפל ומערבבים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות). משמנים תבנית פאי. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התואם תבנית ובעובי 0.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את הבטטה והפטריות על בסיס הבצק, מפזרים כחצי כפית מלח ויוצקים מתערובת השמנת מעל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ 35- דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.

מגישים חם.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר שלנו: www.richs.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il