מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לימון כבוש: מתכון להכנת לימונים כבושים בקליפתםצילום: מנהל האתר

לימון כבוש: מתכון להכנת לימונים כבושים בקליפתם

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: לימונים כבושים
פורסם בתאריך: 03.12.11

מחפשים מתכון פשוט וטעים להכנת לימון כבוש? הנה מתכון נפלא של לימונים כבושים בקליפתם, כתוספת נפלאה לכל מנה.

מרכיבים עיקריים: לימון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.

משך ההכנה: 10 ימים
מספר מנות: צנצנת זכוכית של ריבה

מצרכים להכנת המתכון

2 לימונים גדולים וצהובים
כף שטוחה של פפריקה מתוקה או חריפה (לפי העדפה)
כף שטוחה של מלח גס
מיץ לימון סחוט טרי
מעט שמן רגיל

אופן הכנת המתכון

הסוד הגדול בהכנת לימונים כבושים טמון בבחירת הלימונים ובעיקור צנצנת הזכוכית כמו שצריך . הלימונים צריכים להיות צהובים ועסיסיים (בשום פנים ואופן לא ירוקים), עם קליפה בעובי בינוני ומעלה (אך לא יותר מידי עבה).

  • ראשית, יש לשטוף היטב את הלימונים עם קליפתם. לאחר מכן, לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר, ולהוציא את הגרעינים (כדי שהלימונים לא יצאו מרירים מעט).
  • את צנצנת הזכוכית יש לעקר, כלומר, לשטוף אותה היטב ולמלא את תוכנה במים רותחים (בזהירות כמובן). לשפוך את המים כעבור מספר שניות ולהיזהר שלא להכניס את האצבעות לתוך פנים הצנצנת.
  • למרוח את פרוסות הלימון בתערובת של מלח גס ופפריקה ולסדר אחת מעל השניה בתוך צנצנת הזכוכית המעוקרת (שוב, לא להכניס אצבעות לצנצנת).
  • להניח את הצנצנת על אדן החלון (או במקום עם שמש).
  • לאחר 24 שעות, לסחוט מיץ לימון טרי עד לכיסוי מלא של הלימונים. מלמעלה, לשפוך שכבה דקה של שמן בישול לאיטום מלא ולמניעת עובש.
  • להניח על אדן החלון למשך כ-3 עד 10 ימים (תלוי אם יש מספיק שמש).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il