מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת חצילים, קישואים וגבינותצילום: מנהל האתר

פשטידת חצילים, קישואים וגבינות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פשטידת קישואים
פורסם בתאריך: 23.12.11

מתכון להכנת פשטידת חצילים, ללא בצק, עם קישואים, גבינות ועשבי תיבול. טעים מאוד ומהיר להכנה.

מרכיבים עיקריים: חציל, קישואים, גבינת קוטג', גבינה בולגרית, פירורי לחם, ביצים, עגבניות, שמיר.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון




4 ביצים
2 כפות פירורי לחם (או פנקו)
2 עגבניות פרוסות
שומשום
חציל 1 גדול
2 קישואים
גביע גבינת קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית
צרור שמיר טרי קצוץ
מעט שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון


  1. לדקור את החציל בעזרת מזלג ולהכניס לתנור לחום גבוה, למשך כ-20 דקות, עד שמתרכך (להפוך אותו מפעם לפעם). אחרי שמוכן, לקלף אותו ולקצוץ היטב את בשר החציל. את הבשר הקצוץ להכניס לקערה גדולה.

  2. באותה קערה, לגרד את 2 הקישואים.

  3. להוסיף לתערובת את הגבינות (את הבולגרית יש לקצוץ לקוביות), פירורי הלחם, הביצים והשמיר הקצוץ.

  4. לתבל במלח ופלפל (לפי הטעם).

  5. לערבב היטב את התערובת ולשפוך לתבנית מלבנית רחבה.

  6. לעטר בפרוסות עגבניה מלמעלה ולפזר מעט שומשום מעל. לסיום, לבזוק מעט שמן זית.

  7. להכניס לתנור שחומם מראש, ללא כיסוי, למשך כ-30 דקות בחום של כ-200 מעלות.


בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il