מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פלפלים מתוקים משומרים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.12.11

תבשיל סלט פלפלים מתוקים משומרים, להכנה ולשמירה במקרר, לפחות חודש. הסלט מעולה כתוספת לכל ארוחה, על הלחם או בפני עצמו.

מרכיבים עיקריים: גמבה, פלפל כתום, פלפל צהוב, בצל, צלפים, עגבניות, חומץ בלסמי, זיתים, בצל סגול, צלפים, בזיליקום, עגבניות תמר.

משך ההכנה: 15-30
מספר מנות: 8-10

מצרכים להכנת המתכון

2 פלפל גמבה (אדום)
1 פלפל צהוב / כתום
1 פלפל ירוק מתוק
1 בצל סגול קצוץ
4 שיני שום פרוס לפרוסות דקיקות
4 כפות שמן זית
5 עגבניות תמר אדומות (או כל עגבניה בשרנית אחרת)
חופן עלי ריחן (בזיליקום)
2 כפות צלפים מלוחים, שטופים במים זורמים (או מושרים ביין אדום לכשעה)
3 כפות חומץ בלסמי וינגרט / חומץ בן יין אדום
1 כף סוכר חום
20-25 זיתים שחורים איכותיים, מגולענים וחתוכים לחצי
מלח פלפל

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם תנור מראש על 180 מעלות, להניח את הפלפלים על נייר אפיה, ולאפות כ-25 דקות (עד שהפלפלים משחירים ורואים את הקליפה מתחילה לצאת.
  2. להניח את הפלפלים בכערה, ולכסות בניילון נצמד כ-10 דקות, בכדיי שהם יזיעו והקליפה תתנתק מהפלפל בקלות.
  3. לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות דקות.
  4. במחבת עמוקה(או סיר קטן), לטגן קלות את הבצל והשום עם שמן הזית, והוסף את הפלפלים ושאר המצרכים.
  5. לכסות ולבשל במשך 15-20 דקות, עד שכל החומרים מתחברים.
  6. המנה אמורה להיות עם קצת נוזלים, לקרר, ולאחסן בצנצת סטרילית (לשטוף במדיח על חום גבוה, או להשרות במים רותחים כ-5 דקות), אם תקפידו על הליך זה, יישמר לכם כחודש במקרר.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il