|
פלפלים מתוקים משומרים
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.12.11
תבשיל סלט פלפלים מתוקים משומרים, להכנה ולשמירה במקרר, לפחות חודש. הסלט מעולה כתוספת לכל ארוחה, על הלחם או בפני עצמו.
מרכיבים עיקריים: גמבה, פלפל כתום, פלפל צהוב, בצל, צלפים, עגבניות, חומץ בלסמי, זיתים, בצל סגול, צלפים, בזיליקום, עגבניות תמר.
משך ההכנה: 15-30
מספר מנות: 8-10
מצרכים להכנת המתכון
2 פלפל גמבה (אדום) 1 פלפל צהוב / כתום 1 פלפל ירוק מתוק 1 בצל סגול קצוץ 4 שיני שום פרוס לפרוסות דקיקות 4 כפות שמן זית 5 עגבניות תמר אדומות (או כל עגבניה בשרנית אחרת) חופן עלי ריחן (בזיליקום) 2 כפות צלפים מלוחים, שטופים במים זורמים (או מושרים ביין אדום לכשעה) 3 כפות חומץ בלסמי וינגרט / חומץ בן יין אדום 1 כף סוכר חום 20-25 זיתים שחורים איכותיים, מגולענים וחתוכים לחצי מלח פלפל
אופן הכנת המתכון
- לחמם תנור מראש על 180 מעלות, להניח את הפלפלים על נייר אפיה, ולאפות כ-25 דקות (עד שהפלפלים משחירים ורואים את הקליפה מתחילה לצאת.
- להניח את הפלפלים בכערה, ולכסות בניילון נצמד כ-10 דקות, בכדיי שהם יזיעו והקליפה תתנתק מהפלפל בקלות.
- לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות דקות.
- במחבת עמוקה(או סיר קטן), לטגן קלות את הבצל והשום עם שמן הזית, והוסף את הפלפלים ושאר המצרכים.
- לכסות ולבשל במשך 15-20 דקות, עד שכל החומרים מתחברים.
- המנה אמורה להיות עם קצת נוזלים, לקרר, ולאחסן בצנצת סטרילית (לשטוף במדיח על חום גבוה, או להשרות במים רותחים כ-5 דקות), אם תקפידו על הליך זה, יישמר לכם כחודש במקרר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|