|
צ'ילי קון קרנה או בשמו העברי "בשר עם פלפלים"
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 28.12.11
תבשיל שמתאים לימי החורף הקרירים, ושבאים הרבה אורחים. למרות שהתבשיל מורכב מהרבה מרכיבים, הוא עדיין קל להכנה ושווה את הזמן שנדרש בעשייתו, ונשמר מצוין, ואפילו עדיף ביום שלמחרת.
מרכיבים עיקריים: בשר כתף, בשר צוואר, אסאדו, שעועית אדומה, בצל, שמן זית, סלרי, גמבה, קינמון, עגבניות, עלי דפנה, סילאן, דבש.
משך ההכנה: 60-90 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 קילו בשר כתף / צוואר / אסאדו חתוך לקוביות של סנטימטר 2 בצלים לבנים גדולים 6 כפות שמן זית איכותי 3 ענפי סלרי קצוצים (עם העלים) 1 גמבה קצוצה 3 פלפלים אדומים / ירוקים חריפים 6 שיני שום מעוכות
2 עלי דפנה 1 כפית כמון טחון 1 כפית אורגנו. 1 כפית פפריקה מתוקה\חריפה. חצי כפית אבקת צילי חריף. חצי כפית קינמון (לא חייב) 1 כף קמח מלא. 2 שימורי עגבניות קוביות בגודל בינוני. 4\3 כוס מים. 1 כף דבש / סילאן 400-500 גרם שועעית אדומה משומרת. מלח פלפל
אופן הכנת המתכון
- במחבת לוהטת, נצרוב את הבשר מכל צדדיו עם חצי מכמות שמן הזית, עד שיסגר (לצרוב במנות קטנות, בכדיי שהמחבת לא יתקרר) ולשים בכערה בצד.
- בסיר עבה, לשים את שאר שמן הזית, הסלרי,הגמבה,פלפל חריף,והשום עד שמתרכים (כ-10 דקות)ולהחזיר את הבשר.
- להוסיף את עליהדפנה,כמון,אורגנו,פפריקה,אבקת צילי,קינמון וקמח, לערבב טוב ולהוסיף את העגבניות, הדבש והמים, לכסות במכסה ולבשל על אש בינונית כ- שעה. לערבב מידי פעם בעדינות. והנה יש לכם תבשיל מנצח, יכול להוות תחליף לחמין הטוב והמוכר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|