מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צ'ילי קון קרנה או בשמו העברי "בשר עם פלפלים"

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 28.12.11

תבשיל שמתאים לימי החורף הקרירים, ושבאים הרבה אורחים. למרות שהתבשיל מורכב מהרבה מרכיבים, הוא עדיין קל להכנה ושווה את הזמן שנדרש בעשייתו, ונשמר מצוין, ואפילו עדיף ביום שלמחרת.

מרכיבים עיקריים: בשר כתף, בשר צוואר, אסאדו, שעועית אדומה, בצל, שמן זית, סלרי, גמבה, קינמון, עגבניות, עלי דפנה, סילאן, דבש.

משך ההכנה: 60-90 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו בשר כתף / צוואר / אסאדו חתוך לקוביות של סנטימטר
2 בצלים לבנים גדולים
6 כפות שמן זית איכותי
3 ענפי סלרי קצוצים (עם העלים)
1 גמבה קצוצה
3 פלפלים אדומים / ירוקים חריפים
6 שיני שום מעוכות 2 עלי דפנה
1 כפית כמון טחון
1 כפית אורגנו.
1 כפית פפריקה מתוקה\חריפה.
חצי כפית אבקת צילי חריף.
חצי כפית קינמון (לא חייב)
1 כף קמח מלא.
2 שימורי עגבניות קוביות בגודל בינוני.
4\3 כוס מים.
1 כף דבש / סילאן
400-500 גרם שועעית אדומה משומרת.
מלח פלפל  

אופן הכנת המתכון

  1. במחבת לוהטת, נצרוב את הבשר מכל צדדיו עם חצי מכמות שמן הזית, עד שיסגר (לצרוב במנות קטנות, בכדיי שהמחבת לא יתקרר) ולשים בכערה בצד.
  2. בסיר עבה, לשים את שאר שמן הזית, הסלרי,הגמבה,פלפל חריף,והשום עד שמתרכים (כ-10 דקות)ולהחזיר את הבשר.
  3. להוסיף את עליהדפנה,כמון,אורגנו,פפריקה,אבקת צילי,קינמון וקמח, לערבב טוב ולהוסיף את העגבניות, הדבש והמים, לכסות במכסה ולבשל על אש בינונית כ- שעה. לערבב מידי פעם בעדינות. והנה יש לכם תבשיל מנצח, יכול להוות תחליף לחמין הטוב והמוכר.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il