מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת תפוחי אדמה

מאת: שף דויד בן אבו, קטגוריה: פשטידת תפוחי אדמה
פורסם בתאריך: 27.04.10

מתכון להכננת פשטידת תפוחי אדמה, פשוט מדהימה וטעימה.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, פטריות.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 8

מצרכים להכנת המתכון

כף שמן
בצל גדול
קופסת שימורים של פטריות חתוכות
3 תפוחי אדמה
כפית פלפל שחור גרוס
2 גביעי אשל
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
כף אבקת מרק פטריות
1/2 כוס מים

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים.
  3. מניחים להצטנן, קולפים ומועכים בתוך קערה.
  4. קוצצים את הבצל.
  5. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה.
  6. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים.
  7. בקערה אחרת, מערבבים את היוגורט, אבקת המרק והמים.
  8. טורפים את הביצים, מוסיפים לבלילת האשל ומערבבים.
  9. שופכים את בלילת האשל על הירקות ומערבבים היטב.
  10. יוצקים את הבלילה לתבנית מפזרים את שבבי גבינה הצהובה שגירדתם.
  11. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה לגוון יפה ושוב ממולץ לבדוק מידי פעם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il