מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שוקולד מהממתצילום: בתיה דורון

עוגת שוקולד מהממת

מאת: בתיה דורון, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 03.01.12

עוגת שוקולד מהממת וטעימה, מתאימה לכל אירוע, ליומיום, חגים, שבתות, ימי הולדת ועוד!

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, קקאו, קמח, ביצים, שמנת מתוקה, שוקולד חלב, אבקת סודה לשתיה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 10

מצרכים להכנת המתכון

2 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח - לנפות לקערה
2 כפות אבקת נס קפה
5 כפות שטוחות קקאו - לנפות לפני השימוש
1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
4 ביצים שלמות
1/5 כוסות סוכר - אפשר לשים פחות, אני שמתי 1 ורבע
1 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד/מריר/חלבי

אופן הכנת המתכון

  1. בקערה נפרדת לערבב את כל המצרכים היבשים חוץ מהסוכר: קמח, נסקפה, קקאו, אבקת סודה לשתיה.
  2. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, להוסיף את הסוכר, להמשיך לטרוף עד שהסוכר נמס (אני השתמשתי במקצף יד במהירות איטית) להוסיף שמן, לערבב.
  3. לשפוך את התערובת היבשה בפעמיים שלוש לתוך הקערה של הביצים ולערבב עד שמקבלים תערובת אחידה.
  4. להוסיף את המים החמים כל פעם רבע כוס, לערבב עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. לשפוך לתוך תבנית משומנת.
  6. לאפות בחום בינוני 180 מעלות, 1/2 שעה.
  7. להוציא מהתנור ולהניח על רשת לקירור.

 

הכנת הקרם:

  1. בסיר קטן להביא לרתיחה 1 שמנת מתוקה.
  2. כשרותח להוסיף 200 גרם שוקולד (מריר או חלבי מה שאוהבים).
  3. לערבב עד להמסת השוקולד ולקבלת מרקם חלק.
  4. בעוגה שלי רואים שוקולד עם אגוזי לוז, פשוט במקום שוקולד רגיל המסתי כדורי שוקולד ממולאים באגוזי לוז שהיה לי בבית ושברתי אותם מעט.
  5. כשהעוגה מתקררת, לשפוך מעליה את הקרם.
  6. אין צורך לשמור בקירור, אם העוגה לא מתחסלת, אפשר להשאיר מכוסה בפעמון של עוגה בטמפרטורת החדר.

בבלוג שלי מתכונים נפלאים נוספים - כנסו:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2226529&r=1

 

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il