|
צילום: בתיה דורון
עוגת שוקולד מהממת
מאת: בתיה דורון, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 03.01.12
עוגת שוקולד מהממת וטעימה, מתאימה לכל אירוע, ליומיום, חגים, שבתות, ימי הולדת ועוד!
מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, קקאו, קמח, ביצים, שמנת מתוקה, שוקולד חלב, אבקת סודה לשתיה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 10
מצרכים להכנת המתכון
2 ושלושת רבעי כוסות קמח תופח - לנפות לקערה 2 כפות אבקת נס קפה 5 כפות שטוחות קקאו - לנפות לפני השימוש 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה 4 ביצים שלמות 1/5 כוסות סוכר - אפשר לשים פחות, אני שמתי 1 ורבע 1 כוס שמן 2 כוסות מים רותחים 1 שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד/מריר/חלבי
אופן הכנת המתכון
- בקערה נפרדת לערבב את כל המצרכים היבשים חוץ מהסוכר: קמח, נסקפה, קקאו, אבקת סודה לשתיה.
- בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, להוסיף את הסוכר, להמשיך לטרוף עד שהסוכר נמס (אני השתמשתי במקצף יד במהירות איטית) להוסיף שמן, לערבב.
- לשפוך את התערובת היבשה בפעמיים שלוש לתוך הקערה של הביצים ולערבב עד שמקבלים תערובת אחידה.
- להוסיף את המים החמים כל פעם רבע כוס, לערבב עד לקבלת עיסה חלקה.
- לשפוך לתוך תבנית משומנת.
- לאפות בחום בינוני 180 מעלות, 1/2 שעה.
- להוציא מהתנור ולהניח על רשת לקירור.
הכנת הקרם:
- בסיר קטן להביא לרתיחה 1 שמנת מתוקה.
- כשרותח להוסיף 200 גרם שוקולד (מריר או חלבי מה שאוהבים).
- לערבב עד להמסת השוקולד ולקבלת מרקם חלק.
- בעוגה שלי רואים שוקולד עם אגוזי לוז, פשוט במקום שוקולד רגיל המסתי כדורי שוקולד ממולאים באגוזי לוז שהיה לי בבית ושברתי אותם מעט.
- כשהעוגה מתקררת, לשפוך מעליה את הקרם.
- אין צורך לשמור בקירור, אם העוגה לא מתחסלת, אפשר להשאיר מכוסה בפעמון של עוגה בטמפרטורת החדר.
בבלוג שלי מתכונים נפלאים נוספים - כנסו:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2226529&r=1
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|