מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריגוטיני טונה וצלפיםצילום: יח"צ

ריגוטיני טונה וצלפים

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: פסטות
פורסם בתאריך: 07.01.12

מתכון להכנת פסטה ריגוטיני טונה וצלפים, באדיבות ברילה.

מרכיבים עיקריים: צלפים, טונה, שום, זיתים, בזיליקום, שמן זית.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון


חבילת פסטה ריגטוני של ברילה
300 גרם טונה בשמן זית
150 גרם  זיתים ירוקים
50 גרם צלפים
2 שיני שום קצוץ
5 עלי בזיליקום
רוטב עגבניות בזיליקום של ברילה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל

אופן הכנת המתכון


  • מטגנים בשמן זית את השום, זיתים פרוסים וצלפים חתוכים לחצאים, ומוסיפים את רוטב העגבניות .

  • פותחים קופסת טונה ושופכים את השמן, מוסיפים את הטונה לתוך הרוטב בכדי שהטעמים יספגו.

  • מתבלים באורגנו, מלח , פלפל (יש מליחות בצלפים, יש להיזהר עם המלח ששמים שלא יהיה מלוח מדי..).

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

  • מערבבים את הפסטה עם הרוטב.

  • מקשטים את הפסטה עם מספר עלי בזיליקום למעלה

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il