|
סלט מרוקאי חצילים חמים ושומר
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלט חצילים
פורסם בתאריך: 10.01.12
סלט מהמטבח המרוקאי האותנטי, חצילים חמים ושומר. יכול לשמש כמנת פתיחה או סלט. פשוט וקל להכנה, ומעדן לאוהבי החציל.
מרכיבים עיקריים: חצילים, שומר, יוגורט, נענע, כוסברה, שמן זית.
משך ההכנה: 15-30 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
3 חצילים גדולים 2 ראשי שומר 8-10 כפות שמן זית איכותי רבע כוס יוגורט מיץ וגרידת לימון מלימון אחד חופן עלי נענע טריים חופן עלי כוסברה מלח פלפל
אופן הכנת המתכון
- חוצים החצילים לאורכם ומברישים שמן זית, מניחים על מגש אפיה עם הצד המשמן כלפי מטה. ועוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור 180 מעלות לכ-25-30 דקות, עד שהחציל מתרכך ומתחיל להישרף בקצוות.
- לחתוך לחתיכות גדולות, ולהעביר לכערה.
- לחתוך את השומר,ליריחים (קודם לחצי, ואח"כ לרצועות דקות) ולהוסיף לחצילים.
- הוסף את היוגורט ושאר שמן הזית,גרידת הלימון ומיץ הלימון, כל עוד החציל חם.
- לפזר את הירוקים, לערבב קלות, ולהגיש.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|