|
ריבועי גרעינים מקורמלים
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 10.01.12
רבועי גרעינים מקורמלים,חטיף מצוין לילדים לבית הספר, או ליד הקפה והתה מתי שמתחשק (ניתן להחליף עם איזה גרעינים שמעדיפים).
מרכיבים עיקריים: קמח, שומשום, צנוברים, ביצים, חמאה, תמצית וניל, סוכר חום, אבקת סוכר, שמנת בישול, דבש.
משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 35-40 יחידות
מצרכים להכנת המתכון
180 גרם קמח (כוס ורבע) 2 כפות אבקת סוכר 50 גרם חמאה כפית תמצית וניל לאפיה 1 חלמון
לציפוי: (ניתן להחליף עם איזה גרעינים שרוצים,דלעת,חמניה וכו') 70 גרם צנוברים 100 גרם שומשום 40 גרם חמאה (לא מלוחה) 50 גרם סוכר חום 4 כפות דבש 2 כפות שמנת לאפיה 38%
אופן הכנת המתכון
- לחמם תנור מראש על 250 מעלות.
- לשמן תבנית אפיה (20X30).
- לשים את הקמח, הסוכר והחמאה בכערה, עד לערבוב הימאה עם הקמח.
- הוסף את חלמון הביצה ותמצית הוניל ולערבב לעיסה אחידה.
- לדחוס ולשטח על תבנית האפיה.לחורר במזלג כל 5 ס"מ, ולאפות ל-10-15 דקות, או עד שמזהיב.
- להניח להתקרר.
- לשים את כל מרכיבי הציפוי בסיר קטן, למעט השמנת, ולבשל על אש נמוכה 2-3 דקות עד שהכל מתאחד.להוסיף השמנת ולבשל לדקה נוספת.
- לשפוך בצורה אחידה על התבניות שכבר נאפו, ולהחזיר לתנור ל-10 דקות. או עד שמזהיב.
- ברגע שיוצא, לחתוך קוביות בעזרת סכין פיצה ולהשאיר במגש.
- להשאיר להתקרר בתבנית ל-10 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|