מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון ללימונים כבושיםצילום: redster / sxc.hu

מתכון ללימונים כבושים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: לימונים כבושים
פורסם בתאריך: 14.01.12

מתכון להכנה של לימונים כבושים, במלח גס בתיבול עדין של פפריקה מתוקה ופלפל שאטה.

מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, פלפל שאטה, פפריקה מתוקה.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון



5-6 לימונים יפים עם קליפה מעט עבה
3 כפות מלח בישול גס 
1/2 כף פפריקה מתוקה 
1 כף סוכר 
1 פלפל שאטה יבש 
מעט שמן זית

אופן הכנת המתכון

  • פורסים את הלימונים לפרוסות רוחב בעובי כחצי ס"מ, ונפטרים מהחרצנים אם יש. 
  • מערבבים בקערית את המלח, הפפריקה והסוכר. טובלים את פרוסות הלימון בתערובת המלח משני הצדדים (אין צורך שידבק בהן המון מלח) ומסדרים בצפיפות בצנצנת  זורקים פנימה גם את פלפל השאטה.
  • בעזרת גב של כף דוחסים פנימה את הלימונים, כך שיפרישו מיץ שיכסה אותם לגמרי. אם אין מספיק מיץ והלימונים אינם מכוסים, אפשר לסחוט לימון ולהוסיף מיץ לצנצנת. 
  • כשהלימונים מכוסים לגמרי במיץ, מוסיפים לצנצנת מעט שמן, כך שתיווצר שכבת שמן שתחצוץ בין הלימונים לאוויר. סוגרים במכסה ומשאירים שבוע מחוץ למקרר (לא בשמש ישירה). כשהלימונים מוכנים, שומרים אותם במקרר.
  • אפשר לקצר את התהליך של הכבישה ,שמים את הלימונים שפרסנו במיקרו לדקה שהם נעשים מעט רכים וממשיכים את התהליך.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il