מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

איך להכין קוסקוס ביתיצילום: visualpani / sxc.hu

איך להכין קוסקוס ביתי

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: תוספות
פורסם בתאריך: 14.01.12

איך להכין קוסקוס בבית? פשוט! הנה מתכון להכנת קוסקוס ביתי, טעים ואותנטי.

מרכיבים עיקריים: סולת, אבקת מרק עוף, סלרי, כורכום, בצל.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

 
1 קילו סולת עבה
3 כוסות מים
¼ כוס שמן
כף מלח
כפית כורכום (אם רוצים)
1 ½ כוס מים
סלרי
בצל
מרק עוף
 

אופן הכנת המתכון

שלב 1:

  • את הסולת שופכים לתוך הקערה.
  • מוסיפים באופן הדרגתי את המים
  • ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
  • לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה, כדי שהגרגרים יהיו אחידים.

שלב 2:

  • את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל, מרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים על להבה גבוהה.
  • את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק-על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
  • הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של הגרגרים הופך למעין שקוף.
  • הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת, כף גדולה.
  • מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.

שלב 3:

  • בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי.
  • ממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.

שלב 4:

  • כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס מוכנים. 
  • יש להפוך אותם שוב לקערה רחבה ולכסות במגבה לשמירת האדים.
  • מגישים עם מרק ירקות.
אגב, אם לא רוצים לעבוד קשה תקנו שקית קוסקוס מוכן ותכינו לפי ההוראות המרק זה כבר לא בעיה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il