מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטת שרימפס ביין לבן וחמאהצילום: מנהל האתר

פסטת שרימפס ביין לבן וחמאה

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: חסילונים
פורסם בתאריך: 20.01.12

מתכון להכנת פסטה עם שרימפס ברוטב ין לבן, עשבי תיבול וחמאה. מתכון פשוט להכנה וטעים ברמות!

מרכיבים עיקריים: שרימפס, בזיליקום, פטרוזיליה, שום, יין לבן, זנגביל, אורגנו, פסטה, שמן זית.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה מסוג פנה
400 גרם שרימפסים מקולפים
צרור בזיליקום טרי
צרור פטרוזיליה טרייה
כפית ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית אורגנו
150 גרם חמאה
2 כוסות יין לבן חצי יבש
5 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לימון

אופן הכנת המתכון

  1. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן ולסנן.
  2. בינתיים, לחמם שמן זית ולטגן את שיני השום השלמות (אין צורך לקצוץ אותן).
  3. להוסיף את השרימספים ולערבב למשך 2 עד 3 דקות.
  4. להוסיף את היין הלבן ועשבי התיבול. לערבב ולתבל במלח ופלפל (לפי הטעם).
  5. להוסיף את החמאה ולבשל למשך 3-5 דקות נוספות.
  6. להכניס לתבשיל מעט גרידת לימון ולערבב שוב.
  7. לשפוך את הפסטה המבושלת ולערבב היטב עד שכל הרוטב יתערבב היטב בפסטה.
  8. להגיש עם לימון טרי בצד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il