מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תפיחת חציליםצילום: ריצ קצפת

תפיחת חצילים

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפים מלוחים
פורסם בתאריך: 25.01.12

מתכון למאפה על בסיס בצק עלים עם מילוי חצילים קלויים ומטוגנים וגבינות.

מרכיבים עיקריים: חצילים, בצק עלים, חמאה, קמח, פטרוזיליה, גבינה צהובה, ביצים.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"
3 חצילים גדולים
שמן לטיגון
10 שיני שום כתושות
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
250 גרם גבינה צפתית מפוררת
1 כף חמאה
1 כף קמח
1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
4 ביצים מופרדות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון


  1. משמנים כלי חסין אש ריבועי בגודל 26 ס"מ. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 32 ס"מ ומרפדים בו את התבנית, תחתית ודפנות.


  2. חותכים שני חצילים לקוביות קטנות, מנגבים במגבות נייר. מטגנים בשמן חם עד שהזהיבו והתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את השום והפטרוזיליה.


  3. קולים את החציל השלישי על אש גלויה, מצננים מעט וקולפים. מועכים ומערבבים בעדינות עם תערובת החצילים המטוגנים. מפזרים על הבצק. מפזרים מעל את הגבינה הצפתית המפוררת.


  4. ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים ריצ'קפה, מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים עם בסיס לבישול והקרמה ריצ', החלמונים והגבינה הצהובה.


  5. מקציפים את החלבונים ומקפלים עם הרביכה, שוטחים על החצילים והגבינה הצפתית.


  6. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il