מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה כרובית מוקרםצילום: ריצ'

מאפה כרובית מוקרם

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפים מלוחים
פורסם בתאריך: 25.01.12

מתכון להכנת מאפה כרובית מוקרם: מאפה מפרחי כרובים, בסיס לבישול והקרמה של ריצ' וגבינות.

מרכיבים עיקריים: כרובית, תימין, שמן זית, שום, אגוז מוסקט, גבינת פרמזן.

משך ההכנה:
מספר מנות: 9

מצרכים להכנת המתכון

1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
2 כפות חמאה
2-1 בצלי אשלוט קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות קמח
מלח גס, אגוז מוסקט ומעט פלפל לבן
2-1 כפות עלי תימין טריים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

לציפוי:
5-4 כפות בייגלך גדולים עם שומשום מרוסקים במעבד מזון
2 כפות שמן זית

אופן הכנת המתכון


  1. שמים את פרחי הכרובית בכלי מתאים למיקרוגל, יוצקים מעל כרבע כוס מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מכסים. מרככים במיקרוגל, לא יותר מדי. שוטחים בתבנית חסינת אש.


  2. מטגנים את הבצל כשתי דקות בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח ואת מה שנותר מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מערבבים.


  3. מחזירים לאש בינונית ומבשלים תוך בחישה כמעט עד רתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים חצי מכמות הגבינה.


  4. מפזרים את חצי מכמות הגבינה שנותרה על הכרובית ויוצקים מעל את הרביכה.


  5. להכנת הציפוי, מפזרים על הרביכה בייגלך מרוסקים ומזלפים מעל שמן זית.


  6. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהמאפה הזהיב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il