|
צילום: ריצ'
מאפה כרובית מוקרם
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפים מלוחים
פורסם בתאריך: 25.01.12
מתכון להכנת מאפה כרובית מוקרם: מאפה מפרחי כרובים, בסיס לבישול והקרמה של ריצ' וגבינות.
מרכיבים עיקריים: כרובית, תימין, שמן זית, שום, אגוז מוסקט, גבינת פרמזן.
משך ההכנה:
מספר מנות: 9
מצרכים להכנת המתכון
1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים 1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 2 כפות חמאה 2-1 בצלי אשלוט קצוץ 2 שיני שום כתושות 2 כפות קמח מלח גס, אגוז מוסקט ומעט פלפל לבן 2-1 כפות עלי תימין טריים 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי: 5-4 כפות בייגלך גדולים עם שומשום מרוסקים במעבד מזון 2 כפות שמן זית
אופן הכנת המתכון
- שמים את פרחי הכרובית בכלי מתאים למיקרוגל, יוצקים מעל כרבע כוס מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מכסים. מרככים במיקרוגל, לא יותר מדי. שוטחים בתבנית חסינת אש.
- מטגנים את הבצל כשתי דקות בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח ואת מה שנותר מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מערבבים.
- מחזירים לאש בינונית ומבשלים תוך בחישה כמעט עד רתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים חצי מכמות הגבינה.
- מפזרים את חצי מכמות הגבינה שנותרה על הכרובית ויוצקים מעל את הרביכה.
- להכנת הציפוי, מפזרים על הרביכה בייגלך מרוסקים ומזלפים מעל שמן זית.
- אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהמאפה הזהיב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|