|
צילום: ריצ'
קיש כרישה וכרובית
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 25.01.12
קיש במילוי כרישה קצוצה, כרובית וגבינות טעימות.
מרכיבים עיקריים: כרובית, כרישה, בחמאה, ביצים, קמח, גבינת מוצרלה, חרדל, שום, גבינה צהובה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לקלתית: 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון
למילוי: 3 כרישות, רק החלק הבהיר חמאה 1 פלפל ירוק פרוס דק 400 גרם פרחי כרובית 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 3 ביצים 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 3 שיני שום כתושות 2 כפות חרדל דיז'ון מלח ופלפל שחור טחון טרי 100 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנת המתכון
- להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
- טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
- מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
- טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|