מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש כרישה וכרוביתצילום: ריצ'

קיש כרישה וכרובית

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 25.01.12

קיש במילוי כרישה קצוצה, כרובית וגבינות טעימות.

מרכיבים עיקריים: כרובית, כרישה, בחמאה, ביצים, קמח, גבינת מוצרלה, חרדל, שום, גבינה צהובה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לקלתית:
1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון

למילוי:
3 כרישות, רק החלק הבהיר
חמאה
1 פלפל ירוק פרוס דק
400 גרם פרחי כרובית
250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
3 שיני שום כתושות
2 כפות חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
100 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנת המתכון


  1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.


  2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.


  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.


  4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.


  5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.


  6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.


  7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il