מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

זיתים מרוקאים: זיתים ברוטב עגבניותצילום: volff, Fotolia

זיתים מרוקאים: זיתים ברוטב עגבניות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: זיתים כבושים
פורסם בתאריך: 26.01.12

מתכון לזיתים מרוקאים ביתיים: כך תכינו זיתים ביתיים ברוטב עגבניות, עם עקצוץ של חריפות.

מרכיבים עיקריים: זיתים, שמן זית, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, שום, רסק עגבניות, כמון, כורכום.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון


300 גרם זיתים מגולענים 
4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות 
4 כפות רסק עגבניות 
6 שיני שום כתושות 
1/4 כוס שמן 
1/2 כפית פפריקה חריפה 
1/2 כפית פפריקה מתוקה 
1/4 כפית כורכום 
¼ כפית כמון
מלח, פלפל 
מים

אופן הכנת המתכון


  • שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.

  • באותו סיר מחממים את השמן ומטגנים מעט את השום. 

  • מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, מלח ופלפל ומערבבים קלות. 

  • מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. 

  • מוסיפים את העגבניות ומערבבים (אם יש צורך מוסיפים מעט מים).

  • מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-20-30 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il