צילום: דרור כץ
ספגטי בולונז עם טונה בפלפל חריף של השף סטפן
מאת: אלדר תקשורת, קטגוריה: ספגטי
פורסם בתאריך: 27.01.12
מתכון להכנת ספגטי בולונז עם טונה ופלפל חריף. המתכון פורסם באדיבות השף סטפן, עבור טונה סטארקיסט.
מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, סרדינים, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, עגבניות, שום, בצל, סלרי, גזר, שמן זית.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גר' ספגטי
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
ענף אחד של סלרי עלים - קצוץ
4 עגבניות גדולות
2 כוסות יין לבן
פטרוזיליה
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
1 קופסת טונה סטארקיסט עם פלפל חריף
2 סרדינים
כף גדושה של תרכיז עגבניות
אופן הכנת המתכון
- לטגן את השום בשמן זית – טיגון קצר. לחתוך לקוביות קטנות בצל, הגזר וסלרי, לטגן עד שהבצל מזהיב מעט.
- למזוג את היין הלבן ולצמצם את הנוזלים על אש גבוהה. להוסיף טונה סטארקיסט ואת הסרדינים לשאר המרכיבים.
- לחתוך ולמעוך חלק מהעגבניות ולהוסיף את תרכיז העגבניות. לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף ואת הסוכר.
- לבשל 20 דקות (ניתן לבשל את הרוטב מראש).
- לבשל את הפסטה לפי הוראות ההכנה בשפע של מים רותחים. לסנן היטב ולערבב עם הרוטב.
להגיש מיד!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il