מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ספגטי בולונז עם טונה בפלפל חריף של השף סטפןצילום: דרור כץ

ספגטי בולונז עם טונה בפלפל חריף של השף סטפן

מאת: אלדר תקשורת, קטגוריה: ספגטי
פורסם בתאריך: 27.01.12

מתכון להכנת ספגטי בולונז עם טונה ופלפל חריף. המתכון פורסם באדיבות השף סטפן, עבור טונה סטארקיסט.

מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, סרדינים, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, עגבניות, שום, בצל, סלרי, גזר, שמן זית.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון


500 גר' ספגטי
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
ענף אחד של סלרי עלים - קצוץ
4 עגבניות גדולות
2 כוסות יין לבן
פטרוזיליה 
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
1 קופסת טונה סטארקיסט עם פלפל חריף
2 סרדינים
כף גדושה של תרכיז עגבניות

אופן הכנת המתכון

  1. לטגן את השום בשמן זית – טיגון קצר. לחתוך לקוביות קטנות בצל, הגזר וסלרי, לטגן עד שהבצל מזהיב מעט.
  2. למזוג את היין הלבן ולצמצם את הנוזלים על אש גבוהה. להוסיף טונה סטארקיסט ואת הסרדינים לשאר המרכיבים.
  3. לחתוך ולמעוך חלק מהעגבניות ולהוסיף את תרכיז העגבניות. לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף ואת הסוכר.
  4. לבשל 20 דקות (ניתן לבשל את הרוטב מראש).
  5. לבשל את הפסטה לפי הוראות ההכנה בשפע של מים רותחים. לסנן היטב ולערבב עם הרוטב. 

להגיש מיד!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il