מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שמרים שוקולד: רולדת שמרים במילוי שוקולד או חלבהצילום: מירה

עוגת שמרים שוקולד: רולדת שמרים במילוי שוקולד או חלבה

מאת: מירה, קטגוריה: עוגת שמרים
פורסם בתאריך: 18.02.12

מתכון להכנת עוגת שמרים שוקולד: רולדת שמרים במילוי שוקולד, חלבה ואגוזים (לפי הבחירה). שווה כל מאמץ!

מרכיבים עיקריים: ביצים, שמרים, מרגרינה, קמח, שוקולד נוטלה, חלבה.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 3 תבניות מלבניות (English Cake)

מצרכים להכנת המתכון

4 כוסות קמח רגיל
1 מרגרינה (או מחמאה)
תמצית וניל – 1 כפית
2 חלמונים (צהוב) 
1 שמרית
1 כוב מים פושרים
חצי כוס סוכר
שוקולד נוטלה (צנצנת גדולה)
שערות חלבה (לא חובה)
חופן אגוזי מלך
לזיגוג: כוס סוכר וכוס מים

אופן הכנת המתכון

טיפ: להוציא את החמאה מהמקרר בתחילת העבודה ולהשהות בטמפרטורת החדר. אפשרות שניה: להכניס למיקרו למשך כ-15 שניות בערך בכלי זכוכית, עד שתהיה רכה. 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל יחד: החלמונים קודם, תמצית הוניל, המחמאה, הסוכר וכוס המים. לאחרן מכן, שופכים בהדרגה את הקמח ומערבבים במיקסר. תוך כדי, יש להוסיף את השמרים. 
  2. לשים למשך כ-5 דקות.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת ומניחים על השיש לתפיחה של כשעה (עד שמכפיל כמעט את הנפח).
  4. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים את השיש ומחלקים את הבצק ל-3.
  5. לרדד עם מערוך כל אחד מכדורי הבצק בנפרד (לריבוע ברוחב התבנית).
  6. למרוח שוקולד נוטלה (בנדיבות) על גבי כל בצק. אפשר גם להוסיף פירורי אגוזי מלך או חלבה.
  7. לגלגל כל בצק לכדי רולדה ולהניח בתבנית משומנת מעט (עם חמאה), כשהחלק עם הבליטה למטה. את הקצוות, אפשר לדחוף מטה לתוך התבנית.
  8. להמתין למשך כ-20 דקות נוספות, כדי שהרולדות יתפסו גובה ויכפילו נפח.
  9. לחמם תנור לחום בינוני של כ-150 מעלות צלזיוס. להכניס את 3 מגשי הרולדות על הרשת, עם תבנית למטה כדי שלא יישרף. לאפות למשך 45 דקות ולהסתכל מידי פעם כדי שלא יישרף.
  10. בסוף, לנעוץ סכין או קיסם במרכז הרולדה כדי לבדוק אם מוכן (אם יוצא יבש).

לאחר האפייה, להכין זיגוג בסיר קטן: 

  1. לבשל כוס סוכר + כוס מים.
  2. להרתיח עד שהסוכר נמס.
  3. להניח על הגז להתקרר.
  4. כשהעוגות יוצאות חמות, לקחת כף ולהעביר עליהן מעל.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il