|
צילום: מירה
עוגת שמרים שוקולד: רולדת שמרים במילוי שוקולד או חלבה
מאת: מירה, קטגוריה: עוגת שמרים
פורסם בתאריך: 18.02.12
מתכון להכנת עוגת שמרים שוקולד: רולדת שמרים במילוי שוקולד, חלבה ואגוזים (לפי הבחירה). שווה כל מאמץ!
מרכיבים עיקריים: ביצים, שמרים, מרגרינה, קמח, שוקולד נוטלה, חלבה.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 3 תבניות מלבניות (English Cake)
מצרכים להכנת המתכון
4 כוסות קמח רגיל 1 מרגרינה (או מחמאה) תמצית וניל – 1 כפית 2 חלמונים (צהוב) 1 שמרית 1 כוב מים פושרים חצי כוס סוכר שוקולד נוטלה (צנצנת גדולה) שערות חלבה (לא חובה) חופן אגוזי מלך לזיגוג: כוס סוכר וכוס מים
אופן הכנת המתכון
טיפ: להוציא את החמאה מהמקרר בתחילת העבודה ולהשהות בטמפרטורת החדר. אפשרות שניה: להכניס למיקרו למשך כ-15 שניות בערך בכלי זכוכית, עד שתהיה רכה.
אופן ההכנה:
- מערבבים הכל יחד: החלמונים קודם, תמצית הוניל, המחמאה, הסוכר וכוס המים. לאחרן מכן, שופכים בהדרגה את הקמח ומערבבים במיקסר. תוך כדי, יש להוסיף את השמרים.
- לשים למשך כ-5 דקות.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת ומניחים על השיש לתפיחה של כשעה (עד שמכפיל כמעט את הנפח).
- מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים את השיש ומחלקים את הבצק ל-3.
- לרדד עם מערוך כל אחד מכדורי הבצק בנפרד (לריבוע ברוחב התבנית).
- למרוח שוקולד נוטלה (בנדיבות) על גבי כל בצק. אפשר גם להוסיף פירורי אגוזי מלך או חלבה.
- לגלגל כל בצק לכדי רולדה ולהניח בתבנית משומנת מעט (עם חמאה), כשהחלק עם הבליטה למטה. את הקצוות, אפשר לדחוף מטה לתוך התבנית.
- להמתין למשך כ-20 דקות נוספות, כדי שהרולדות יתפסו גובה ויכפילו נפח.
- לחמם תנור לחום בינוני של כ-150 מעלות צלזיוס. להכניס את 3 מגשי הרולדות על הרשת, עם תבנית למטה כדי שלא יישרף. לאפות למשך 45 דקות ולהסתכל מידי פעם כדי שלא יישרף.
- בסוף, לנעוץ סכין או קיסם במרכז הרולדה כדי לבדוק אם מוכן (אם יוצא יבש).
לאחר האפייה, להכין זיגוג בסיר קטן:
- לבשל כוס סוכר + כוס מים.
- להרתיח עד שהסוכר נמס.
- להניח על הגז להתקרר.
- כשהעוגות יוצאות חמות, לקחת כף ולהעביר עליהן מעל.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|