מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק קרם שורשיםצילום: www.lemon3.co.il

מרק קרם שורשים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מרק צמחוני
פורסם בתאריך: 19.02.12

מתכון למרק קרם שורשים, מרק חורפי בעל מרקם וניחוח של חורף בריא. מעולה לאירוח חברים, שמגיעים אלינו קפואים מאי שם, מרק עשיר בירקות וכל טוב.אתן אותו בגרסתו החלבית, כמובן שאפשר להכינו גם פרווה.

מרכיבים עיקריים: בצל, שמן זית, חמאה, סלרי, ארטישוק ירושלמי, פטרוזילה, גזר, גזר לבן, שום, גבינת פרמזן.

משך ההכנה: 30-40
מספר מנות: 8

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג של ארטישוק ירושלמי, מקולף שטוף וחתוך גס
1 ק"ג של שורש סלרי, מקולף שטוף וחתוך גס
500 גרם גזר לבן, מקולף שטוף וחתוך גס
2 בצלים לבנים קצוצים
6-8 שיני שום מעוכים גס
4 גבעולי סלרי (כרפס) עם העלים, חתוכים גס
5 כפות שמן זית איכותי
חופן עלי פטרוזליה קצוצים
700 מ"ל ציר ירקות (ניתן להמיר עם 3 כפות אבקת מרק עוף ומים בהתאם)
חצי כוס שמנת לבישול
50 גרם חמאה לא מלוחה
40 גרם פרמזן מגורדת
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

  1. לטגן את הבצל עם החמאה, עד להזהבה (כ-10 דקות).
  2. להוסיף את הארטישוק הירושלמי,  שורש הסלרי, והגזר הלבן לסיר.לבשל למשך 10 דקות.
  3. להוסיף את הסלרי והפטרוזליה, ולבשל למשך 20 דקות על להבה בינונית.
  4. לטחון בבלנדר ידני או שולחני.
  5. להגיש עם פרמז'ן מגורד ושמן זית מעל.
מרק מעולה לאירוח  חברים ואירועים ביתיים, או ערב של פינוק בבית.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il