מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוסטביף אנטריקוט אנגוסצילום: שף מירי גרינברג

רוסטביף אנטריקוט אנגוס

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: רוסטביף
פורסם בתאריך: 19.02.12

מתכון להכנת תבשיל בשר נתח רוסטביף אנטריקוט אנגוס (Roastbeef) בתנור.

מרכיבים עיקריים: שמן זית, אנטריקוט, טימין, שום, גרגרי חרדל.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2-3 ק"ג

מצרכים להכנת המתכון

סוג בשר: אנטריקוט אנגוס (גוש 2-3 ק"ג) מחיר: 90-120 שח לק"ג תלוי באיכות

תיבול: טימין (רצוי טרי כ- 5-10 גרם כמו 2-3 כפות עלים) שום (6-7 שינים) מלח גס (כף 1) פלפל (כף 1) גרגירי חרדל (לפזר מעל כמו בתמונה) שמן זית (1/4-1/2 כוס)

אופן הכנת המתכון

את הכל (חוץ מהשמן) כותשים יחד ע"י מכתש ועלי ואם אין, אז מכניסים לשקית (רצינית), מכסים במגבת ומרביצים עם פטיש שניצל. לאחר מכן, מורחים את הבשר בתיבול ונותנים לו לנוח 5-10 שעות (גם אחרי יום זה תקין) רצוי בתוך כלי סגור. את הבשר ניתן לצלות בשני אופנים:
  1. בתבנית (פיירקס, מתכת, חרס...).
  2. להניח על רשת בתנור, בשר על הרשת מתייבש יותר מהר כי הוא מגיר נוזלים, לעומת תבנית אשר מכילה אותם לכן עליכם להיות יותר ערניים למתרחש בתנור.  
שלב התנור:
  • סוד הקסם: חימום עליון ותחתון בלבד! ללא טורבו/מאוורר/וונטה ו/או חרטות אחרות (אחרת הבשר מתייבש).
  • כאשר התנור מגיע לחום של 250 מעלות, מכניסים את הבשר למשך 15-20 דקות (רק לסגירה של הבשר).
  • מורידים את הטמפ'  ל-150 לעוד 40-50 דקות תלוי במידה הרצויה.
  • ניתן וכדאי לנעוץ סכין ולראות את הצבע מבפנים (אף אחד מאיתנו לא קוסם). עדיף תמיד להוציא פחות עשוי ממה שרצית ואולי להחזיר לתנור מאשר עשוי מידי!
  • את הבשר פורסים ומגישים (אני אוהבת לפרוס דק אבל לא חובה).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il