מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן שקדים אמרטיצילום: דן פרץ

אוזני המן שקדים אמרטי

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב שקדים, במילוי שקדים, אמרטי ומרציפן, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: חמאה, ביצים, ליקר אמרטי, קורנפלור, שקדים, קמח, מרציפן.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 יחידות אוזני המן מיני

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
200 גרם חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוס קמח לבן מנופה
3 כפות שקדים שלמים טחונים

למלית שקדים ואמרטי:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים מולבנים
1 ביצה
1 כף ליקר אמרטי
1/5 כוס קורנפלור
50 גרם מרציפן גולמי

אופן הכנת המתכון

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחודם כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).

אופן הכנת המלית שקדים:

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד הקצפה קלה, מוסיפים שקדים וביצה ומערבבים עוד כדקה.
  • מוסיפים ליקר וקורנפלור ומעבדים כדקה נוספת עד ליצירת מילוי הומוגני. מפוררים מרציפן גולמי לתוך המלית ומקפלים בעזרת לקקן פנימה.

הכנת אוזני המן:

  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של  2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.
  • טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
  • מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית שקדים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
  • מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il