|
צילום: דן פרץ
אוזני המן שקדים אמרטי
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב שקדים, במילוי שקדים, אמרטי ומרציפן, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: חמאה, ביצים, ליקר אמרטי, קורנפלור, שקדים, קמח, מרציפן.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 יחידות אוזני המן מיני
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 200 גרם חמאה 1/4 כוס אבקת סוכר 1 ביצה 2 כוס קמח לבן מנופה 3 כפות שקדים שלמים טחונים
למלית שקדים ואמרטי: 100 גרם חמאה 100 גרם סוכר 100 גרם שקדים טחונים מולבנים 1 ביצה 1 כף ליקר אמרטי 1/5 כוס קורנפלור 50 גרם מרציפן גולמי
אופן הכנת המתכון
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחודם כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).
אופן הכנת המלית שקדים:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד הקצפה קלה, מוסיפים שקדים וביצה ומערבבים עוד כדקה.
- מוסיפים ליקר וקורנפלור ומעבדים כדקה נוספת עד ליצירת מילוי הומוגני. מפוררים מרציפן גולמי לתוך המלית ומקפלים בעזרת לקקן פנימה.
הכנת אוזני המן:
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.
- טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
- מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית שקדים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
- מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|