|
צילום: דן פרץ
אוזני המן דלעת במילוי תמרים
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב גרעיני דלעת, במילוי תמרים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: חמאה, גרעיני דלעת, תמרים, קמח, ביצים.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 יחידות מיני
מצרכים להכנת המתכון
200 גרם חמאה 1/4 כוס אבקת סוכר 1 ביצה 1/2 2 כוס קמח לבן מנופה 3 כפות גרעיני דלעת קצוצים דק 1 כוס מלית תמרים
אופן הכנת המתכון
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחוד כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח וגרעיני הדלעת ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).
להכנת לאזני המן:
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
- מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית תמרים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
- מחממים תנור אפייה ל-170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|