מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזיםצילום: עדי זיו-אב

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: אגוזי מלך, תמרים, קינמון, קמח, ביצים, חמאה, אבקת סוכר.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 אוזני המן

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט

למילוי התמרים:
500 גרם ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס ריבת פובידול

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
  • כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
  • עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.
  • מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

אופן הכנת המילוי:

  • מערבבים בקערה את מחית התמרים, ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את האגוזים.

לסיום:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), מזלפים את מילוי התמרים, ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
  • סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il