|
צילום: עדי זיו-אב
אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: אגוזי מלך, תמרים, קינמון, קמח, ביצים, חמאה, אבקת סוכר.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 אוזני המן
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם) 1 חלמון 1 ביצה 2.5 כוסות קמח לבן 1 כף קינמון 1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט
למילוי התמרים: 500 גרם ממרח תמרים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
- כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
- עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
- מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.
- מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
אופן הכנת המילוי:
- מערבבים בקערה את מחית התמרים, ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את האגוזים.
לסיום:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), מזלפים את מילוי התמרים, ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
- סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|