צילום: שף מירי גרינברג
עלי גפן ממולאים בבשר (יאפרק), מתכון סורי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 29.02.12
מתכון סורי להכנת עלי גפן ממולאים בבשר (הידועים בשם יאפרק), עם צנוברים, פטרוזיליה ותבלינים טובים.
מרכיבים עיקריים: בשר בקר טחון, בצל, פטרוזיליה, עלי גפן, פפריקה מתוקה, שום, כמון, קינמון, אבקת מרק עוף, צנוברים, רסק עגבניות, עגבניות, לימון, סילאן.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: כ-50 יחידות
מצרכים להכנת המתכון
50 עלי גפן טריים שחולטו 2 דקות במים רותחים ונטבלו במים קרים.
לתערובת מילוי: 300 ק"ג בשר בקר טרי טחון (אפשר חלקית בשר הודו), 1/2 כוס אורז לבן (לבשל אותו חלקית), 1 בצל בינוני קצוץ דק, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 1 כף פפריקה מתוקה, ½ כף שום כתוש, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית מלח, 1 כפית אבקת מרק עוף, ½ כפית כמון, כמה גרגרי קינמון טחון, 20 גרם צנוברים.
לרוטב בישול: 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, 1 עגבנייה גדולה קלופה ומרוסקת, 1 מיץ מלימון בינוני, 1 כף סילאן או סוכר, 1 כפית שום כתוש, 1 כף פפריקה, ½ כפית מלח, 3 כפות שמן קנולה, 1 כוס מים.
אופן הכנת המתכון
- בקערה גדולה מערבבים היטב (בלישה ידנית) את כל המצרכים למילוי ומשהים לפחות חצי שעה לפני השימוש (להתמזגות וספיגת טעמים).
- ממלאים את העלים, פורסים בכל פעם עלה שהצד היפה כלפי חוץ על משטח העבודה ומניחים חופן במרכז מהמלית.
- סוגרים על המלית עם שני צידי העלה, מעליהם את החלק העליון של העלה (הרחוק מהחיבור לגבעול) ומגלגלים תוך הידוק לסגירה.
- מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה גדולה ושמים בצד.
- מרפדים סיר רחב (סוטאז') בעלי גפן ריקים ומניחים מעליהם את העלים הממולאים.
- יוצקים באופן שווה את הרוטב על תכולת הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.מבשלים בסיר סגור למשך כ-25 דקות, עד שהרוטב מצטמצם כמעט לחלוטין.
- משהים בסיר סגור 10 דקות לפני ההגשה – מגישים חםאו קר.
- אפשר לסדר בתבנית ולכסות בניר אפיה ומעל ניר כסף ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות במשך 30 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il