|
צילום: Lasse Kristensen, Fotolia
מתכון לפיצה בייתית
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: פיצה
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכון לפיצה בייתית של השף מירי גרינברג: כיצד להכין בצק מושלם לפיצה, עם תוספות לבחירתכם!
מרכיבים עיקריים: עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו, שמן זית, גבינה צהובה, גבינת מוצרלה, שמרית, קמח, דבש.
משך ההכנה: כ-35 דקות
מספר מנות: 3-4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 1 חבילת שמרית 2 כפות דבש 2כפות שמן זית 1 כפית מלח 2 ו-1/2 כוסות מים
חומרים לרוטב: 4 כפות רסק עגבניות 1 עגבנייה מגורדת 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר פלפל שחור אורגנו יבש (לפי הטעם) גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: שמים קמח בקערה ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים מים, שמן זית, דבש ומלח. לשים את הכול יחד עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים ומתפיחים את הבצק, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום מקסימאלי (250 מעלות), מחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים כל חלק לעובי 0.5 ס"מ על משטח מקומח ומעבירים לתבנית מקומחת (או על מגש רשת של תנור עם נייר אפייה).
- מורחים רוטב עגבניות מפזרים מעל את הגבינה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק משחים בשוליים וגם בתחתית, והגבינה זהובה ומבעבעת.
- חותכים למנות ומגישים מיד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|