מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטה פנה עם חזה אווז, פטריות ועשבי תיבולצילום: מנהל האתר

פסטה פנה עם חזה אווז, פטריות ועשבי תיבול

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פנה
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון להכנת פסטה עם קוביות חזה אווז מעושן, פטריות טריות, עשבי תיבול, יין לבן ושום.

מרכיבים עיקריים: חזה אווז, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, פטריות שיטאקי, שום, בצל סגול, בצלצלי שאלוט, יין לבן, אורגנו, בזיליקום, בצל ירוק.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה פנה
200 גרם נקניק חזה אווז מעושן
צרור בזיליקום טרי קצוץ
5 כפות אורגנו יבש
5 שיני שום
50 גרם חמאה
3 בצלצלי שאלוט קצוצים
כ-100 גרם ערמונים מקולפים ומבושלים.
2 בצלים סגולים קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
מעט שמן זית
1 כוס יין לבן מתקתק
כפית שטוחה של סוכר לבן
מלח ופלפל שחור
מגוון פטריות טריות פרוסות גס (שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי, פטריות יער)

אופן הכנת המתכון


  1. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן ולסנן.

  2. בכלי רחב, לטגן את הבצלצלי שאלוט והבצלים הסגולים הקצוצים.

  3. להוסיף את נתח חזה האווז חתוך לקוביות ולערבב למשך כ-2 דקות.

  4. להוסיף את כוס היין הלבן, החמאה והשום. לערבב מעט ולבשל על אש גבוהה למשך כ-5 דקות עד לצמצום הרוטב.

  5. להוסיף את הפטריות הפרוסות, הבזיליקום, האורגנו, המלח, הפלפל, הערמונים והסוכר. לערבב היטב ולבשל למשך כ-4 עד 5 דקות נוספות.

  6. להוסיף את הבצל הירוק ולערבב שוב.

  7. להוסיף לתבשיל עם הרוטב את הפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש חם.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il