צילום: מנהל האתר
פסטה פנה עם חזה אווז, פטריות ועשבי תיבול
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פנה
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכון להכנת פסטה עם קוביות חזה אווז מעושן, פטריות טריות, עשבי תיבול, יין לבן ושום.
מרכיבים עיקריים: חזה אווז, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, פטריות שיטאקי, שום, בצל סגול, בצלצלי שאלוט, יין לבן, אורגנו, בזיליקום, בצל ירוק.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גרם פסטה פנה
200 גרם נקניק חזה אווז מעושן
צרור בזיליקום טרי קצוץ
5 כפות אורגנו יבש
5 שיני שום
50 גרם חמאה
3 בצלצלי שאלוט קצוצים
כ-100 גרם ערמונים מקולפים ומבושלים.
2 בצלים סגולים קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
מעט שמן זית
1 כוס יין לבן מתקתק
כפית שטוחה של סוכר לבן
מלח ופלפל שחור
מגוון פטריות טריות פרוסות גס (שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי, פטריות יער)
אופן הכנת המתכון
- לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן ולסנן.
- בכלי רחב, לטגן את הבצלצלי שאלוט והבצלים הסגולים הקצוצים.
- להוסיף את נתח חזה האווז חתוך לקוביות ולערבב למשך כ-2 דקות.
- להוסיף את כוס היין הלבן, החמאה והשום. לערבב מעט ולבשל על אש גבוהה למשך כ-5 דקות עד לצמצום הרוטב.
- להוסיף את הפטריות הפרוסות, הבזיליקום, האורגנו, המלח, הפלפל, הערמונים והסוכר. לערבב היטב ולבשל למשך כ-4 עד 5 דקות נוספות.
- להוסיף את הבצל הירוק ולערבב שוב.
- להוסיף לתבשיל עם הרוטב את הפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש חם.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il