מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות מרוקאיותצילום: שף מירי גרינברג

עוגיות מרוקאיות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל מרוקאי
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון להכנת עוגיות מרוקאיות עם שקדים טחונים, קמח וסוכר. עוגיות טעימות במיוחד!

מרכיבים עיקריים: מחמאה, אבקת סוכר, קמח, סוכר וניל.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 8-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

300 גרם מחמאה  
4 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר רגיל
1 קמח אוסם קטן
100 גר' שקדים טחונים
אבקת סוכר 

אופן הכנת המתכון


  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • שמים את כל החומרים חוץ מהשקדים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את שקית השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה אחידה שוב.

  • יוצרים כדורים בגודל שרוצים ומסדרים שורות עם רווחים על תבנית עם נייר אפיה שהעוגיות לא ידבקו.

  • חשוב מאוד - ליצור עיגולים קטנים מהבצק ללא מעיכה אפילו קלה. אופים בתנור מחומם מראש למשך 20 דקות. העוגיות עדינות ויש לבדוק שלא ישרפו באפיה.

  • לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר. לגיוון: לערבב אבקת סוכר עם אבקת קינמון ולפזר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il