מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אורז עם צימוקיםצילום: מנהל האתר

אורז עם צימוקים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 17.03.12

מתכון להכנת אורז עם צימוקים שחורים. מתכון חגיגי ופשוט, תוספת נפלאה לכל ארוחה.

מרכיבים עיקריים: אורז, צימוקים, כורכום.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות אורז בסמטי לבן
3 כוסות מים
מעט שמן בישול
כפית כורכום
חופן צימוקים כהים (שחורים)
כף דבש (או סוכר חום)
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  1. להשרות את האורז במים, למשך כ-10 דקות (כדי שעמילן יצא והאורז לא יהיה דביק).
  2. לחמם שמן בישול בסיר ולהכניס את האורז המסונן.
  3. לערבב ולהוסיף את הצימוקים, הכורכום, הדבש, המלח והפלפל. לערבב שוב כדי שהשמן יעטוף את כל האורז.
  4. להוסיף מים ולהביא לרתיחה, תוך כדי ערבוב (כדי שהאורז לא יידבק בתחתית הסיר).
  5. להנמיך את האש לעוצמה הנמוכה ביותר, לכסות ולבשל למשך כ-20 דקות (לא לפתוח את המכסה במהלך הבישול כדי שהאדים לא יברחו החוצה).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il