מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חריימה פילה אמנון (מושט)צילום: מנהל האתר

חריימה פילה אמנון (מושט)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אמנון
פורסם בתאריך: 17.03.12

מתכון להכנת תבשיל חריימה פילה אמנון (מושט), עם פלפלים אדומים, רוטב עגבניות, שום ובצל.

מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אריסה, שמן זית, עגבניות, פלפל אדום, בצל, לימון.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: מנה אחת

מצרכים להכנת המתכון

פילה אמנון (מושט) או דג אחר
בצל קצוץ
חצי פלפל אדום קצוץ
עגבניה אחת קצוצה
פפריקה מתוקה
חצי לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות
שן שום שלימה
כף אריסה חריפה (לא חובה)
מעט שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
חצי כפית סוכר
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
חצי כוס מים רותחים

אופן הכנת המתכון

  1. לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית.
  2. להוסיף את הפלפל האדום, העגבניה, שיני השום והאריסה. לתבל בפפריקה, מלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. לערבב היטב ולבשל על אש גבוהה למשך 2-3 דקות.
  3. להוסיף חצי כוס מים רותחים, לכסות את המחבת ולבשל על אש בינונית למשך כ-5 עד 10 דקות נוספות (לצמצום וריכוז הרוטב).
  4. להניח את פילה הדג במרכז המחבת ולהניח עליו בעדינות מעט מהרוטב.
  5. לכסות את המחבת ולבשל על אש בינונית / נמוכה למשך כ-20 דקות נוספות.
  6. כעבור 20 דקות, לפזר פטרוזיליה קצוצה מלמעלה (אפשר גם כוסברה למי שאוהב). להגיש עם לחם טרי בצד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il