מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטה עגבניות עם זיתים אורגנו וגבינת ריקוטהצילום: בושי מרדור

פסטה עגבניות עם זיתים אורגנו וגבינת ריקוטה

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: פסטות
פורסם בתאריך: 18.03.12

מתכון להכנת פסטה עגבניות עם זיתים אורגנו וגבינת ריקוטה, באדיבות בושי מרדור מהמטבח של בושי לברילה.

מרכיבים עיקריים: שום, אורגנו, גבינת ריקוטה, צנוברים, זיתים.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה פיקוליני ברילה עם עגבניות וגזר
10 שיני קונפי של שום
עלים מ-5-6 גבעולי אורגנו טרי
חופן זיתי טאסוס שחורים
מעט צ'ילי אדום קצוץ (או מיובש)
חופן צנוברים קלויים
150 גרם ריקוטה טריה, מפוררת
מלח ים, פלפל גרוס טרי

אופן הכנת המתכון


  • להכנת הקונפי שום: לבשל את שיני השום מכוסות בשמן זית, על אש מאוד נמוכה כ-30 דקות, עד שהן משחימות קלות (לא יותר!).

  • להוסיף את הזיתים והצ'ילי לשמן עם שיני השום.

  • לבשל את הפסטה לפי ההוראות.

  • להעביר לקערת הגשה מחוממת ולפזר מעל את כל המרכיבים הנוספים ולצקת מעט משמן השום.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il