|
צילום: בתיה דורון
חיסול הביסקוויטים לפני פסח: עוגה טעימה ללא אפיה
מאת: בתיה דורון, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 28.03.12
הזדמנות לחסל את החמץ, עוגת ביסקויטים טעימה מאוד וקלה להכנה, ללא פיה - במיוחד לקראת פסח.
מרכיבים עיקריים: ביסקוויטים, שוקולד, חלבה, אינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה, חלב.
משך ההכנה: כחצי שעה
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
200 גרם ביסקויטים בטעם שוקולד 2 שמנת מתוקה 1.5 חבילות אינסטנט פודינג וניל 2 חבילות שוקולד מריר או חלב, אני אוהבת שוקולד חלב 200 גרם חלבה מפוררת 1.5 כוסות חלב: 1 כוס לקצפת ו-1/2 כוס להרטיב את הביסקויטים
אופן הכנת המתכון
- להכניס לבן מארי שוקולד, חצי מכמות השמנת מתוקה, להרתיח.
- לפורר מחצית מהחלבה ולהוסיף לתערובת, לערבב, לכבות את האש ולהניח בצד.
- להקציף (1 וחצי) שמנת מתוקה אינסטנט פודינג וכוס חלב עד לקבלת קצפת יציבה.
- לסדר בתבנית מתאימה שכבה של ביסקויטים.
- להרטיב אותם במעט חלב לשפוך את הקצפת מעל הביסקויטים.
- לכסות בשכבה נוספת של ביסקויטים, להרטיב גם אותם במעט חלב.
- לשפוך את השוקולד מעל הביסקויטים.
- לפורר מעל את החלבה שנשארה.
- לכסות ולהכניס למקרר לכמה שעות לפני הגשה ולהתפרע עליה!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|