|
צילום: ענתי
עוגת שוקולד ללא קמח עם נגיעות תפוז
מאת: ענתי, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 07.04.12
מתכון להכנת עוגת שוקולד פשוטה וטעימה, ללא קמח ועם נגיעות תפוז וברנדי.
מרכיבים עיקריים: ביצים, ברנדי, תפוז, חמאה, שוקולד מריר, עוגות לפסח.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
400 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה (או מחמאה) שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טרי רבע כוס ברנדי מעט גרידת תפוז 6 ביצים חצי כוס סוכר
לקרם שמנת: מיכל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת המתכון
- ממיסים את החמאה והשוקולד (אפשר במיקרו). מוסיפים את מיץ התפוזים, הברנדי והגרידת תפוז. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת נוזלית ומניחים בצד.
- מקציפים את הביצים בעזרת מטריפה ידנית. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים ביחד את תערובת הביצים עם השוקולד. לערבב היטב.
- משמנים תבנית מתאימה בחמאה ושופכים בתוכה את התערובת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות (חום בינוני) למשך 40 עד 45 דקות. מומלץ לשים תבנית אלומיניום מתחת לעוגה עם מים, כדי שלא יישרף.
- להוציא ולקרר.
טיפ: אפשר למרוח מעל העוגה קרם שמנת, או ליקר שוקולד. להכנת קרם השמנת: מרתיחים שמנת מתוקה ו-200 גרם שוקולד מריר בסיר ולאחר מכן, מורחים על העוגה (לאחר שהתקררה מעט).
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|