מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות בקר ברוטב עם שעועית רחבה (לא מטוגן)צילום: kandovit

קציצות בקר ברוטב עם שעועית רחבה (לא מטוגן)

מאת: kandovit, קטגוריה: קציצות בשר
פורסם בתאריך: 08.04.12

קציצות בקר עסיסיות ברוטב עגבניות (שנאפות בתנור ואז מתבשלות ברוטב עגבניות) עם שעועית רחבה. אין ילד שלא יאהב את זה! גם טעים וגם בריא!

מרכיבים עיקריים: בשר טחון, קישוא, בצל, ירק, שום, עגבניות, סלרי, שעועית, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם בשר טחון
בצל קטן/בינוני
קישוא בינוני
חופן כוסברה
חופן פטרוזילה 2
 שיני שום
כפית וחצי מלח גס
חצי כפית פלפל
2 כפות שמן זית

לרוטב:
רסק עגבניות קטן  
עגבניה אחת
3 שיני שום גדולים
מעט סלרי

אופן הכנת המתכון


  • במיקסר או ידני, קוצצת את הבצל, קישוא, כוסברה חופן ופטרוזיליה חופן, 1-2 שיני שום.

  • שמה את הבשר בקערה ומוסיפה את מה שקצצת.

  • מוסיפה כפית וחצי של מלח (גס) וחצי כפית פלפל (לפי הטעם).

  • ניתן להוסיף גם צ'ילי אם רוצים שיצא קצת חריף.

  • מגלגלת כדורי בשר ויוצרת צורה אובלית (שימוש במים על הידיים עוזר שלא ידבק הבשר ליד). מניחה על תבנית משומנת לתנור למשך 40 דק בחום של 180-200.

  • אחרי שהקציצות השחימו, מוציאה אותם לסיר (כולל את הנוזלים שיצאו).

  • בסיר מוסיפה רסק עגבניות אחד, עגבניה קצוצה גס ושום חתוך גס/עבהמוסיפה את ה"מקלות" (קצוות) של הסלרי, את העלים מוסיפה כמה דקות לקראת הסוף.

  • את הקציצות לבשל עוד חצי שעה.

  • בכל מקרה, הכל תלוי בגודל של הקציצה, צריך שהיא תהיה מוכנה מפנים.

  • תמיד ניתן לקחת את אחת הקציצות ולבדוק.


  • *ניתן להוסיף שעועית (רחבה או רגילה) בזמן הבישול, אני אוהבת להכניס אותה 15 לקראת הסוף, שתהיה קצת קשה.


מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il