|
צילום: kandovit
קציצות בקר ברוטב עם שעועית רחבה (לא מטוגן)
מאת: kandovit, קטגוריה: קציצות בשר
פורסם בתאריך: 08.04.12
קציצות בקר עסיסיות ברוטב עגבניות (שנאפות בתנור ואז מתבשלות ברוטב עגבניות) עם שעועית רחבה. אין ילד שלא יאהב את זה! גם טעים וגם בריא!
מרכיבים עיקריים: בשר טחון, קישוא, בצל, ירק, שום, עגבניות, סלרי, שעועית, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גרם בשר טחון בצל קטן/בינוני קישוא בינוני חופן כוסברה חופן פטרוזילה 2 שיני שום כפית וחצי מלח גס חצי כפית פלפל 2 כפות שמן זית
לרוטב: רסק עגבניות קטן עגבניה אחת 3 שיני שום גדולים מעט סלרי
אופן הכנת המתכון
- במיקסר או ידני, קוצצת את הבצל, קישוא, כוסברה חופן ופטרוזיליה חופן, 1-2 שיני שום.
- שמה את הבשר בקערה ומוסיפה את מה שקצצת.
- מוסיפה כפית וחצי של מלח (גס) וחצי כפית פלפל (לפי הטעם).
- ניתן להוסיף גם צ'ילי אם רוצים שיצא קצת חריף.
- מגלגלת כדורי בשר ויוצרת צורה אובלית (שימוש במים על הידיים עוזר שלא ידבק הבשר ליד). מניחה על תבנית משומנת לתנור למשך 40 דק בחום של 180-200.
- אחרי שהקציצות השחימו, מוציאה אותם לסיר (כולל את הנוזלים שיצאו).
- בסיר מוסיפה רסק עגבניות אחד, עגבניה קצוצה גס ושום חתוך גס/עבהמוסיפה את ה"מקלות" (קצוות) של הסלרי, את העלים מוסיפה כמה דקות לקראת הסוף.
- את הקציצות לבשל עוד חצי שעה.
- בכל מקרה, הכל תלוי בגודל של הקציצה, צריך שהיא תהיה מוכנה מפנים.
- תמיד ניתן לקחת את אחת הקציצות ולבדוק.
- *ניתן להוסיף שעועית (רחבה או רגילה) בזמן הבישול, אני אוהבת להכניס אותה 15 לקראת הסוף, שתהיה קצת קשה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|